Fındık Ezmeli Kadayıf Tarifi
Fındık Ezmeli Kadayıf tarifi: Fındık Ezmeli Kadayıf için gerekli malzemeler nelerdir? Fındık Ezmeli Kadayıf nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
50 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 büyük tepsi
Fındık Ezmeli Kadayıf yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Kadayıfı Hazırlamak İçin:
- 800 gram kadayıf (dökme çiğ kadayıf)
- 1,5 su bardağı fındık (iri dövülmüş)
- 120 gram tereyağı (küp doğranmış)
- 2,5 su bardağı fındık ezmesi
- 1,5 su bardağı fındık unu (rondodan çekilmiş fındık)
Şerbeti İçin:
- 2 su bardağı süt
- 1 su bardağı toz şeker
Sunmak İçin:
- 1 top kesme dondurma (her bir porsiyon için)
Fındık Ezmeli Kadayıf tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle şerbeti hazırlayalım; süt ve şekeri derin bir sos tenceresinde şeker eriyene dek karıştırın ve ardından kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra kısık ateşte 10 dakika daha pişirin ve ocaktan alııp oda sıcaklığında soğutun.
- Kadayıfın yarısını fırın tepsisine eşit olarak serin.
- Ardından üzerine dövülmüş fındıkları eşit olarak serpiştirin.
- Kalan kadayıfın tamamını fırın tepsisine yerleştirin ve küçük parçalara böldüğünüz tereyağlarını aralıklarla yerleştirin.
- Önceden ısıtılmış 195 derece fırında altın rengi olana dek, yaklaşık 25 dakika fırınlayın.
- Fırından çıkardığınız kadayıfın ilk sıcaklığı geçtikten sonra sütlü şerbeti üzerine gezdirin ve şerbeti çekmesi için 30 dakika kadar bekletin.
- Oda sıcaklığına gelmiş olan kadayıfın üzerine fındık ezmesini ekleyin ve fındık ezmesini kadayıfa yoğurarak yedirin.
- Güzelce karışmış olan fındık ezmeli kadayıfı tepsiye tekrardan yayın. Üzerine fındık ununu, eşit miktarda serpiştirin.
- Eşit dilimler olacak şekilde bıçak yardımıyla kesin.
- Kestiğiniz dilimi servis tabağına alıp, kesme dondurma ve arzuya göre fındık taneleriyle süsleyip servis edin. Sevdiklerinizle afiyetle tüketin.