Fındık Ezmeli Baklava Tarifi
Fındık Ezmeli Baklava tarifi: Fındık Ezmeli Baklava için gerekli malzemeler nelerdir? Fındık Ezmeli Baklava nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 tepsi
Fındık Ezmeli Baklava yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Şerbeti için:
- 3 su bardağı su
- 2,5 su bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı limon suyu
Baklava için:
- 1 paket baklavalık yufka
- 1 su bardağı tahin
- 1 su bardağı fındık (iri kırılmış)
- 1 kavanoz fındık ezmesi
- 200 gram tereyağı (sürmek için)
Fındık Ezmeli Baklava tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle şerbet için bir tencereye şeker ve suyunu koyup kaynatalım. (Ben yaklaşık 25-30 dakika kaynattım biraz kıvamlı olması daha güzel oluyor.)
- Limon suyunu da ekleyip 5 dakika daha kaynattıktan sonra altını kapatıp soğumaya bırakın. Ardından bir kaba tahin, fındık ve fındık ezmesini koyup karıştırın.
- Yufkaları teker teker alın ve aralarına erittiğiniz tereyağından sürerek üç kat üst üste koyun.
- Daha sonra fındık ezmeli karışımdan yeterli miktarda koyarak yufkaların yarısına kadar yayın ve rulo şeklinde sarın.
- Daha sonra küçük dilimler keserek tepsinizin içine dizin.(Ben yufkaların hepsini yapmadım, iç karışımım bitene kadar yaptım bir tepsi çıktı.)
- Üzerlerini kalan tereyağı ile yağlayıp önceden ısıttığınız 180 derece fırında kızarana kadar pişirin. Pişip fırından çıkardığınız sıcak tatlının üstüne, soğuk şerbeti gezdirerek dökün.
- Üstünü kapatmayın, yumuşak olmasın. Afiyet olsun.