Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Fındık Ezmeli Baklava Tarifi

Fındık Ezmeli Baklava

Fındık Ezmeli Baklava Tarifi

Fındık Ezmeli Baklava tarifi: Fındık Ezmeli Baklava için gerekli malzemeler nelerdir? Fındık Ezmeli Baklava nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Fındık Ezmeli Baklava yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Şerbeti için:

  • 3 su bardağı su
  • 2,5 su bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı limon suyu

Baklava için:

  • 1 paket baklavalık yufka
  • 1 su bardağı tahin
  • 1 su bardağı fındık (iri kırılmış)
  • 1 kavanoz fındık ezmesi
  • 200 gram tereyağı (sürmek için)

Fındık Ezmeli Baklava tarifi nasıl yapılır?

  • Öncelikle şerbet için bir tencereye şeker ve suyunu koyup kaynatalım. (Ben yaklaşık 25-30 dakika kaynattım biraz kıvamlı olması daha güzel oluyor.)
  • Limon suyunu da ekleyip 5 dakika daha kaynattıktan sonra altını kapatıp soğumaya bırakın. Ardından bir kaba tahin, fındık ve fındık ezmesini koyup karıştırın.
  • Yufkaları teker teker alın ve aralarına erittiğiniz tereyağından sürerek üç kat üst üste koyun.
  • Daha sonra fındık ezmeli karışımdan yeterli miktarda koyarak yufkaların yarısına kadar yayın ve rulo şeklinde sarın.
  • Daha sonra küçük dilimler keserek tepsinizin içine dizin.(Ben yufkaların hepsini yapmadım, iç karışımım bitene kadar yaptım bir tepsi çıktı.)
  • Üzerlerini kalan tereyağı ile yağlayıp önceden ısıttığınız 180 derece fırında kızarana kadar pişirin. Pişip fırından çıkardığınız sıcak tatlının üstüne, soğuk şerbeti gezdirerek dökün.
  • Üstünü kapatmayın, yumuşak olmasın. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025