Fincan Tatlısı Tarifi
Fincan Tatlısı tarifi: Fincan Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Fincan Tatlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 adet
Fincan Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 litre süt
- 2.5 kahve fincanı şeker
- 2 kahve fincanı un
- 1 çorba kaşığı margarin
- 1 paket vanilin
- 1 dilediğiniz kadar hindistan cevizi tozu
Fincan Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- Genişçe bir tencere alıyoruz ve tencerimize un ve şekerimizi ekliyoruz.
- Daha sonra üzerine yavaş yavaş sütumuzu ekleyerek karıştırıyoruz.
- Tencerimizi orta ateşte ocağa alalım ve sürekli olarak karıştıralım.
- Kıvamı koyulaşıp hiç topak olmayacağına kadar karıştıralım ve margarini ile vanilimizi ekleyelim.
- Daha sonra hazırlamış olduğumuz muhallebimizi fincanlara ayıralım ve 3 saat buzdolabında bekletelim. (İyice soğuyana kadar)
- Soğuyan muhallebilerimizi fincanlardan ters çevirip çıkartıyoruz ve üstünü Hindistan cevizine buluyoruz.
- Üzerini isteğe göre çilek veya çikolata ile susleyebilirsiniz. Tatlımız sunuma hazır afiyet olsun. ❤️
Fincan Tatlısı tarifinin püf noktası nedir?
Sürekli olarak karistiriniz aksi takdirde topak olabilir.