Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Fincan Tatlısı Tarifi

Fincan Tatlısı

Fincan Tatlısı Tarifi

Fincan Tatlısı tarifi: Fincan Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Fincan Tatlısı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Fincan Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 litre süt
  • 2.5 kahve fincanı şeker
  • 2 kahve fincanı un
  • 1 çorba kaşığı margarin
  • 1 paket vanilin
  • 1 dilediğiniz kadar hindistan cevizi tozu

Fincan Tatlısı tarifi nasıl yapılır?

  • Genişçe bir tencere alıyoruz ve tencerimize un ve şekerimizi ekliyoruz.
  • Daha sonra üzerine yavaş yavaş sütumuzu ekleyerek karıştırıyoruz.
  • Tencerimizi orta ateşte ocağa alalım ve sürekli olarak karıştıralım.
  • Kıvamı koyulaşıp hiç topak olmayacağına kadar karıştıralım ve margarini ile vanilimizi ekleyelim.
  • Daha sonra hazırlamış olduğumuz muhallebimizi fincanlara ayıralım ve 3 saat buzdolabında bekletelim. (İyice soğuyana kadar)
  • Soğuyan muhallebilerimizi fincanlardan ters çevirip çıkartıyoruz ve üstünü Hindistan cevizine buluyoruz.
  • Üzerini isteğe göre çilek veya çikolata ile susleyebilirsiniz. Tatlımız sunuma hazır afiyet olsun. ❤️

Fincan Tatlısı tarifinin püf noktası nedir?

Sürekli olarak karistiriniz aksi takdirde topak olabilir.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025