Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Fincan Tatlısı Tarifi

Fincan Tatlısı

Fincan Tatlısı Tarifi

Fincan Tatlısı tarifi: Fincan Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Fincan Tatlısı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Fincan Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 litre süt
  • 2 kahve fincanı un
  • 1 yemek kaşığı margarin
  • 2,5 kahve fincanı toz şeker
  • 1 paket vanilin
  • 1 su bardağı hindistan cevizi rendesi

Üzeri için

  • 6 adet çilek (arzuya göre muz)

Fincan Tatlısı tarifi nasıl yapılır?

  • Derin bir tencereye süt, un ve şekeri ekleyip çırpma teli yardımıyla karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
  • Muhallebi koyu kıvam alıp göz göz  fokurdamaya başlayınca margarin ve vanilini ekleyin ve tekrar karıştırın.Pişen muhallebiyi ocaktan alın.
  • Orta boy kahve fincanına 2 parmak boşluk bırakacak şekilde, kepçe yardımıyla muhallebiyi dökün.
  • Fincandaki muhallebileri önce oda sıcaklığına getirdikten sonra buzdolabında en az 4 saat soğumaya bırakın.
  • Soğuyan muhallebileri fincandan yavaşça çıkarın ve Hindistan cevizine bulayın.
  • Hindistan cevizine bulanan muhallebileri servis tabağına alın ve üzerini dilediğiniz meyve ile süsleyip servis edin.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025