Fincan Tatlısı Tarifi
Fincan Tatlısı tarifi: Fincan Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Fincan Tatlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 adet
Fincan Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 litre süt
- 2 kahve fincanı un
- 1 yemek kaşığı margarin
- 2,5 kahve fincanı toz şeker
- 1 paket vanilin
- 1 su bardağı hindistan cevizi rendesi
Üzeri için
- 6 adet çilek (arzuya göre muz)
Fincan Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- Derin bir tencereye süt, un ve şekeri ekleyip çırpma teli yardımıyla karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
- Muhallebi koyu kıvam alıp göz göz fokurdamaya başlayınca margarin ve vanilini ekleyin ve tekrar karıştırın.Pişen muhallebiyi ocaktan alın.
- Orta boy kahve fincanına 2 parmak boşluk bırakacak şekilde, kepçe yardımıyla muhallebiyi dökün.
- Fincandaki muhallebileri önce oda sıcaklığına getirdikten sonra buzdolabında en az 4 saat soğumaya bırakın.
- Soğuyan muhallebileri fincandan yavaşça çıkarın ve Hindistan cevizine bulayın.
- Hindistan cevizine bulanan muhallebileri servis tabağına alın ve üzerini dilediğiniz meyve ile süsleyip servis edin.