Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Fin Usulü Balık Çorbası Tarifi

Fin Usulü Balık Çorbası

Fin Usulü Balık Çorbası Tarifi

Fin Usulü Balık Çorbası tarifi: Fin Usulü Balık Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Fin Usulü Balık Çorbası nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Fin Usulü Balık Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 500 gram somon (derisi çıkarılmış)
  • 2 adet havuç
  • 2 adet patates
  • 1 dal pırasa
  • 6 su bardağı balık suyu
  • 1 paket krema
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 demet ıspanak
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Fin Usulü Balık Çorbası tarifi nasıl yapılır?

  • İlk olarak malzemeleri hazırlayın. Somon filetosunu ve patatesi ve iri küpler halinde doğrayın. Pırasaları ince yarım halka şeklinde doğrayın. Havuçları rendeleyin. Ispanakları iri doğrayın.
  • Tereyağını bir tencerede kızdırın ve sarımsakla birlikte pırasaları yumuşayana kadar orta ateşte soteleyin. Ardından rendelenmiş havucu ilave ederek 5 dakika soteleyin.
  • Daha sonra doğranmış somonu da ekleyip 1-2 dakika balığı kavurun, tuz ve karabiber ekleyip ocaktan alın.
  • Balık suyunu bir tencereye ekleyerek kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra doğranmış patatesi ekleyip 5-6 dakika pişirin. Patatesler yumuşadıktan sonra kremayı ekleyip kaynamasını bekleyin.
  • Ardından sotelediğiniz karışımı tencereye ekleyin ve tekrar kaynamasını bekleyin. Son olarak doğranmış ıspanakları çorbaya ekleyip 1 dakika sonra ocaktan alın. Afiyet olsun!

Fin Usulü Balık Çorbası tarifinin püf noktası nedir?

Somonun kuyruk kısmını ve kafasını alırsanız filetoyu ayırdıktan sonra geri kalanlarla balık suyunu kendiniz yapabilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025