Fin Usulü Balık Çorbası Tarifi
Fin Usulü Balık Çorbası tarifi: Fin Usulü Balık Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Fin Usulü Balık Çorbası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
5 kişilik
Fin Usulü Balık Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 500 gram somon (derisi çıkarılmış)
- 2 adet havuç
- 2 adet patates
- 1 dal pırasa
- 6 su bardağı balık suyu
- 1 paket krema
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 demet ıspanak
- 2 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Fin Usulü Balık Çorbası tarifi nasıl yapılır?
- İlk olarak malzemeleri hazırlayın. Somon filetosunu ve patatesi ve iri küpler halinde doğrayın. Pırasaları ince yarım halka şeklinde doğrayın. Havuçları rendeleyin. Ispanakları iri doğrayın.
- Tereyağını bir tencerede kızdırın ve sarımsakla birlikte pırasaları yumuşayana kadar orta ateşte soteleyin. Ardından rendelenmiş havucu ilave ederek 5 dakika soteleyin.
- Daha sonra doğranmış somonu da ekleyip 1-2 dakika balığı kavurun, tuz ve karabiber ekleyip ocaktan alın.
- Balık suyunu bir tencereye ekleyerek kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra doğranmış patatesi ekleyip 5-6 dakika pişirin. Patatesler yumuşadıktan sonra kremayı ekleyip kaynamasını bekleyin.
- Ardından sotelediğiniz karışımı tencereye ekleyin ve tekrar kaynamasını bekleyin. Son olarak doğranmış ıspanakları çorbaya ekleyip 1 dakika sonra ocaktan alın. Afiyet olsun!
Fin Usulü Balık Çorbası tarifinin püf noktası nedir?
Somonun kuyruk kısmını ve kafasını alırsanız filetoyu ayırdıktan sonra geri kalanlarla balık suyunu kendiniz yapabilirsiniz.