File Bademli Galeta Tarifi
File Bademli Galeta tarifi: File Bademli Galeta için gerekli malzemeler nelerdir? File Bademli Galeta nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 tepsi
File Bademli Galeta yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Galetalar için:
- 150 gram un
- 50 gram tam buğday unu
- 30 gram tereyağı
- 10 gram yaş maya
- 150 mililitre süt
- 5 gram tuz
- 10 gram toz şeker
- 100 gram çekirdek içi
Üzeri için:
- 1 adet yumurta akı
- 1 avuç file badem
File Bademli Galeta tarifi nasıl yapılır?
- Un, tam buğday unu, tereyağı, maya, ılık süt, tuz, şeker ve çekirdek içini yoğurarak homojen bir hamur hazırlayın ve hamuru 30 dakika dinlendirin.
- Hamuru parçalara ayırın ve 15 cm uzunluğunda silindir şekline getirip fitilleyin. Hamurları az yağlanmış tepsiye alın ve 30 dakika buzdolabında dinlendirin.
- Hamurları alın ve 30 cm olacak şekilde fitilleri uzatın, tepsiye alın.
- Yumurta beyazına 2 yemek kaşığı su ilave edip karıştırın ve hamurların üzerine sürün; üstüne de file badem veya çekirdek içi serpiştirip hafifçe bastırın.
- 25 dakika fırında pişirin.