Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » File Bademli Galeta Tarifi

File Bademli Galeta

File Bademli Galeta Tarifi

File Bademli Galeta tarifi: File Bademli Galeta için gerekli malzemeler nelerdir? File Bademli Galeta nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

File Bademli Galeta yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Galetalar için:

  • 150 gram un
  • 50 gram tam buğday unu
  • 30 gram tereyağı
  • 10 gram yaş maya
  • 150 mililitre süt
  • 5 gram tuz
  • 10 gram toz şeker
  • 100 gram çekirdek içi

Üzeri için:

  • 1 adet yumurta akı
  • 1 avuç file badem

File Bademli Galeta tarifi nasıl yapılır?

  • Un, tam buğday unu, tereyağı, maya, ılık süt, tuz, şeker ve çekirdek içini yoğurarak homojen bir hamur hazırlayın ve hamuru 30 dakika dinlendirin.
  • Hamuru parçalara ayırın ve 15 cm uzunluğunda silindir şekline getirip fitilleyin. Hamurları az yağlanmış tepsiye alın ve 30 dakika buzdolabında dinlendirin.
  • Hamurları alın ve 30 cm olacak şekilde fitilleri uzatın, tepsiye alın.
  • Yumurta beyazına 2 yemek kaşığı su ilave edip karıştırın ve hamurların üzerine sürün; üstüne de file badem veya çekirdek içi serpiştirip hafifçe bastırın.
  • 25 dakika fırında pişirin.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025