Fıccın Tarifi
Fıccın tarifi: Fıccın için gerekli malzemeler nelerdir? Fıccın nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Fıccın yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 1 su bardağı ılık süt
- 1/2 su bardağı eritilmiş tereyağı
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 paket kuru maya
- 3,5 su bardağı un
İç harcı için:
- 300 gram az yağlı kıyma
- 1 adet soğan
- 3 adet sivri biber
- 3 adet domates
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 2 çay kaşığı tuz
Üzeri için:
Fıccın tarifi nasıl yapılır?
- Hamuru için ılık süt,tereyağı,maya ve şekeri karıştırın. Şeker eriyince unu azar azar ekleyin ve karışım toparlanınca un eklemeyi durdurun.
- Tezgahınızı hafifçe unlayın ve hamur pürüzsüz olana kadar 10-15 dakika yoğurun. Hamuru temiz bir kaba alın ve üstü kapalı bir şekilde 40-45 dakika mayalayın.
- İç harcı için kıyma, minik doğranmış soğan ve biber, biber salçası, son olarak tuzu iyice karıştırın. Karışıma rendelenmiş domatesleri azar azar ekleyin hafif nemli bit hal alınca eklemeyi durdurun.
- Hamuru biri büyük biri biraz daha küçük olacak şekilde ikiye bölün. Hafifçe yağlanmış fırın kabına büyük olan parçayı kenarları yüksek olacak şekilde yayın.
- Harcı hamurun ortasına koyun ve boşluk kalamayacak şekilde yerleştirin. Üst hamuru merdane yardımı ile açın ve kenarları örtecek şekilde yerleştirin.
- Fazla parçaları koparın ve hava almayacak şekilde alt ve üst hamuru birleştirin. Üst kısma buharın çıkması için bir delik açın ve yumurta sarısını sürün.
- Delik kısmına az miktar tereyağı ekleyin.
- Fırını 200 derecede ısıtın ve fıccını fırına koyduktan sonra 180 dereceye indirin ve 40 dakika kızarana kadar pişirin. Fırından çıkan fıccını tezgahta 30 dakika dinlendirin
- Dilerseniz sarımsaklı yoğurt ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.