Fesleğenli Makarna Tarifi
Fesleğenli Makarna tarifi: Fesleğenli Makarna için gerekli malzemeler nelerdir? Fesleğenli Makarna nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Fesleğenli Makarna yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 paket Burgu Makarna (500 gr)
- 2,5 litre sıcak su (makarnayı pişirmek için)
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 bağ taze fesleğen
- 50 gram toz parmesan peyniri
- 2 diş sarımsak (doğranmış)
Fesleğenli Makarna tarifi nasıl yapılır?
- Makarnayı derin bir tencerede tuzlu ve kaynamış suyun içerisine atıp 10-12 dakika pişirin.
- Makarna dişe gelir kıvamda ve içi pişmiş ise olmuş demektir.
- Ocaktan alın ve süzmeye bırakın. Süzerken makarnanın suyunu başka bir tencerenin içerisine süzün. Son aşamada bu su işimize yarayacak.
- Önceden ısıtılmış tava veya tencerede sıvı yağ ve tereyağı eritin.
- Sarımsakları ekleyip soteleyin.
- 1 kepçe makarnanın suyundan ekledikten sonra süzdürdüğünüz makarnayı ekleyin.
- 1 kepçe makarna suyu daha ekledikten sonra parmesan peynirini ekleyip karıştırın.
- Sona aşamada doğranmış veya yaprak halindeki fesleğenleri makarnanın içerisine ekleyip ocaktan alın ve servis edin.