Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Fesleğenli Makarna Tarifi

Fesleğenli Makarna

Fesleğenli Makarna Tarifi

Fesleğenli Makarna tarifi: Fesleğenli Makarna için gerekli malzemeler nelerdir? Fesleğenli Makarna nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Fesleğenli Makarna yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 paket Burgu Makarna (500 gr)
  • 2,5 litre sıcak su (makarnayı pişirmek için)
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 bağ taze fesleğen
  • 50 gram toz parmesan peyniri
  • 2 diş sarımsak (doğranmış)

Fesleğenli Makarna tarifi nasıl yapılır?

  • Makarnayı derin bir tencerede tuzlu ve kaynamış suyun içerisine atıp 10-12 dakika pişirin.
  • Makarna dişe gelir kıvamda ve içi pişmiş ise olmuş demektir.
  • Ocaktan alın ve süzmeye bırakın. Süzerken makarnanın suyunu başka bir tencerenin içerisine süzün. Son aşamada bu su işimize yarayacak.
  • Önceden ısıtılmış tava veya tencerede sıvı yağ ve tereyağı eritin.
  • Sarımsakları ekleyip soteleyin.
  • 1 kepçe makarnanın suyundan ekledikten sonra süzdürdüğünüz makarnayı ekleyin.
  • 1 kepçe makarna suyu daha ekledikten sonra parmesan peynirini ekleyip karıştırın.
  • Sona aşamada  doğranmış veya yaprak halindeki fesleğenleri makarnanın içerisine ekleyip ocaktan alın ve servis edin.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025