Fesleğenli Kahvaltılık Mor Poğaça Tarifi
Fesleğenli Kahvaltılık Mor Poğaça tarifi: Fesleğenli Kahvaltılık Mor Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Fesleğenli Kahvaltılık Mor Poğaça nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 adet
Fesleğenli Kahvaltılık Mor Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 3 su bardağı buğday unu (mor buğday unu)
- 1 su bardağı süt
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 paket instant maya
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
İç harç için:
- 200 gram ezine peyniri
- 40 gram tam yağlı beyaz peynir
- 5-6 dal fesleğen
- 4-5 dal maydanoz
- 1-2 dal dereotu
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı çörek otu
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
Üzeri için:
- 1 küçük boy kase çörek otu
Fesleğenli Kahvaltılık Mor Poğaça tarifi nasıl yapılır?
- Süt, şeker ve maya bir kabın içerisinde karıştırılır. Mayanın aktifleşmesi için 5-7 dk beklenir.
- Maya aktifleştikten sonra zeytinyağ ve tuz eklenir.
- Son olarak kontrollü bir şekilde un eklenir ve ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğrulur.
- Hamurun mayalanması için sıcak bir ortamda 45 dk mayalanmaya bırakılır.
- Hamur mayalanırken iç harç için tüm malzemeler bir kasede güzelce harmanlanır.
- Mayalanma sürenin sonunda hamur 1-2 dk daha yoğrularak içerisindeki gazın çıkması sağlanır ve ardından 10 eşit parçaya bölünür.
- Her parçanın içerisi iç harç ile doldurulur ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirilir.
- Her bir parçanın üzerine fırça yardımıyla içme suyu sürülür ve çörek otu serpiştirilir.
- 200 derecede 25 dk pişirilir. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun ????
Fesleğenli Kahvaltılık Mor Poğaça tarifinin püf noktası nedir?
Tüm malzemeler oda sıcaklığında olmalıdır. Unu gereğinden fazla eklerseniz hamurunuz sertleşecektir, o yüzden istenilen kıvama ulaşana kadar kontrollü bir şekilde un eklenmelidir.