Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Fesleğenli Kahvaltılık Mor Poğaça Tarifi

Fesleğenli Kahvaltılık Mor Poğaça

Fesleğenli Kahvaltılık Mor Poğaça Tarifi

Fesleğenli Kahvaltılık Mor Poğaça tarifi: Fesleğenli Kahvaltılık Mor Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Fesleğenli Kahvaltılık Mor Poğaça nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Fesleğenli Kahvaltılık Mor Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru için:

  • 3 su bardağı buğday unu (mor buğday unu)
  • 1 su bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 paket instant maya
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

İç harç için:

  • 200 gram ezine peyniri
  • 40 gram tam yağlı beyaz peynir
  • 5-6 dal fesleğen
  • 4-5 dal maydanoz
  • 1-2 dal dereotu
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı çörek otu
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı

Üzeri için:

  • 1 küçük boy kase çörek otu

Fesleğenli Kahvaltılık Mor Poğaça tarifi nasıl yapılır?

  • Süt, şeker ve maya bir kabın içerisinde karıştırılır. Mayanın aktifleşmesi için 5-7 dk beklenir.
  • Maya aktifleştikten sonra zeytinyağ ve tuz eklenir.
  • Son olarak kontrollü bir şekilde un eklenir ve ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğrulur.
  • Hamurun mayalanması için sıcak bir ortamda 45 dk mayalanmaya bırakılır.
  • Hamur mayalanırken iç harç için tüm malzemeler bir kasede güzelce harmanlanır.
  • Mayalanma sürenin sonunda hamur 1-2 dk daha yoğrularak içerisindeki gazın çıkması sağlanır ve ardından 10 eşit parçaya bölünür.
  • Her parçanın içerisi iç harç ile doldurulur ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirilir.
  • Her bir parçanın üzerine fırça yardımıyla içme suyu sürülür ve çörek otu serpiştirilir.
  • 200 derecede 25 dk pişirilir. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun ????

Fesleğenli Kahvaltılık Mor Poğaça tarifinin püf noktası nedir?

Tüm malzemeler oda sıcaklığında olmalıdır. Unu gereğinden fazla eklerseniz hamurunuz sertleşecektir, o yüzden istenilen kıvama ulaşana kadar kontrollü bir şekilde un eklenmelidir.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025