Fesleğen Pesto Sos Tarifi
Fesleğen Pesto Sos tarifi: Fesleğen Pesto Sos için gerekli malzemeler nelerdir? Fesleğen Pesto Sos nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
0 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 küçük kavanoz
Fesleğen Pesto Sos yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 bağ taze fesleğen yaprakları
- 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
- 1 yemek kaşığı toz parmesan
- 1 diş sarımsak
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
Fesleğen Pesto Sos tarifi nasıl yapılır?
- Kaynayan suya biraz tuz atın tekrar kaynayınca fesleğenleri atın.
- Hafif yumuşadıkları anda(yaklaşık 30 saniye sürecektir) fesleğenleri çıkartın ve buz dolu su kabına koyun. (Sosun rengini koruması için bu işlemi yapıyoruz. Önemli!) Suyunu süzün.
- Rondoya fesleğen, tuz, parmesan peyniri, dolmalık fıstık ve sarımsağı koyun ve rondoda 1-2 tur çekin.
- Zeytinyağını(5 yemek kaşığı ile başlayabilirsiniz) azar azar ilave edin ve rondodan çekmeye devam edin. Bütün malzemelerin miktarında kendi zevkinize göre değişiklik yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
Fesleğen Pesto Sos tarifinin püf noktası nedir?
Fesleğenleri çok az kaynatıp soğuk suda şoklamak sosun rengini koruması için önemli.