Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Fellah Köftesi Tarifi

Fellah Köftesi

Fellah Köftesi Tarifi

Fellah Köftesi tarifi: Fellah Köftesi için gerekli malzemeler nelerdir? Fellah Köftesi nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Fellah Köftesi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Köfte için:

  • 2 su bardağı köftelik bulgur
  • 2,5 su bardağı sıcak su (1/2'si köfteyi kıvamlandırmak için)
  • 1 su bardağı irmik
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 tepeleme yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tepeleme yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı kimyon

Haşlamak için:

  • 1,5 litre kaynar su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı limon tuzu

Sosu için:

  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 6 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • 4 adet orta boy rendelenmiş domates
  • 2 tutam maydanoz (kıyılmış)

Fellah Köftesi tarifi nasıl yapılır?

  • Derin bir kaba bulgurumuzu ve sıcak suyu koyup kabımızın ağzını bir kapak veya streç filmle kapatıp 10 dakika dinlendiriyoruz.
  • Suyunu çeken bulguru karıştırıp irmik, un, biber salçası, domates salçası ve tuzu ekliyoruz.
  • Karışımı önce kaşıkla karıştırıyor daha sonra 1 bardak sıcak suyu azar azar ekleyip kıvam alıncaya kadar yoğuruyoruz. Soğumaya bırakıyoruz.
  • Soğuyan karışıma yumurta ve kimyonu ekleyip yoğuruyoruz.
  • Bir kaba biraz su koyuyor, parmak uçlarımızı ıslatarak köfte harcımızdan kiraz büyüklüğünde parçalar koparıp elimizle top yapıyor daha sonra da serçe parmağımızla her bir topun ortasına bastırıp çukur oluşturuyoruz.
  • Köftelerimizi dibine çok azcık un döktüğümüz bir tepsiye koyuyoruz. Köftelerimizi limon tuzu ve tuz eklediğimiz kaynar suya atıp ara ara karıştırarak 5 dakika haşlıyoruz.
  • Kevgirle sularını süzüp büyük derin bir tencereye alıyoruz.
  • Büyük bir tavada sosu hazırlamaya başlıyoruz. Zeytinyağı ve sarımsağı ekleyip kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
  • Salça ve domatesi ekleyip kaynamaya başlayıncaya kadar karıştırıyoruz. Kaynayınca ocağı kapatıyoruz.
  • Sosu köftelerin olduğu tencereye ekleyip güzelce karıştırıyoruz. Bol soslu fellah köftelerimizi servis tabağına alıp üzerine maydanoz serpiyoruz.
  • Tam tarif, asla dağılmayan, görüntüsüyle iştah kabartan mükemmel fellah köftelerimizi muhteşem yancısı sarımsaklı süzme yoğurtla afiyetle yiyoruz.

Fellah Köftesi tarifinin püf noktası nedir?

1 bardak = 200 ml / 1 çay bardağı = 125 ml = ajda boy


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025