Fellah Köfte Tarifi
Fellah Köfte tarifi: Fellah Köfte için gerekli malzemeler nelerdir? Fellah Köfte nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
5 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
40 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
7 kişilik
Fellah Köfte yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Köfteler için:
- 2 su bardağı ince bulgur
- 1,5 su bardağı (1 parmak fazla) sıcak su
- 1 su bardağı irmik
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1/2 yemek kaşığı biber salçası
- 3 yemek kaşığı un
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
Sos için:
- 1/2 çay bardağı (1 parmak fazla) zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 6 diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı su
- 1/2 demet maydanoz
Fellah Köfte tarifi nasıl yapılır?
- Köftelerimizi hazırlamak için bulgurumuzu derin bir kaba alalım, üzerine sıcak suyumuzu koyup 5 dakika bekleyelim.
- Ardından irmiğimizi ekleyip karıştıralım. Kuru soğanımızı rondodan geçirip onu da ekleyelim. Sırasıyla salçaları, baharatları, yumurta ve unu da ekleyelim, iyice yoğuralım.
- Harcımızın kıvamını un ve suyla dengeleyebiliriz. Çok kuru ise biraz sıcak su, çok sulu ise biraz un ekleyerek.
- Hamurumuzdan minik minik parçalar alarak elimizde yuvarlayıp serçe parmağımızla ortasına batıralım. Tüm hamuru bu şekilde şekillendirelim.
- Hamuru şekillendirirken yanımızda su bulunduralım, elimize yapışmaması için elimizi ıslatarak yuvarlayalım.
- Derin bir tencerede su kaynatalım, içine bir tutam tuz ekleyelim. Köftelerimizi, şekillerini bozmamaya gayret ederek kaynar suyumuza atalım ve 2 dakika kaynatıp kevgir yardımıyla genişçe bir kaba alalım.
- Köftelerin hepsini birden tencereye doldurmayalım, bölüm bölüm kaynatalım. Köftelerimiz soğurken sosumuzu hazırlayalım.
- Sos tavasında zeytinyağı, salça ve ezmiş olduğumuz sarımsakları kavuralım, içerisine arzuya göre baharatlarımızı ve suyumuzu da ekleyelim.
- Ayrı bir yerde maydanozlarımızı minik minik doğrayalım. Köftelerin üzerine önce sosumuzu gezdirelim ve sonra maydanozla süsleyelim. Afiyet olsun.