Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Fava Tarifi

Fava

Fava Tarifi

Fava tarifi: Fava için gerekli malzemeler nelerdir? Fava nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Fava yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1,5 su bardağı kuru bakla
  • 1 adet soğan
  • 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 1 adet kırmızı soğan
  • 1/2 bağ dereotu
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Fava tarifi nasıl yapılır?

  • Soğanı büyükçe gelişigüzel parçalara ayırın. Bol zeytinyağında kavurun. Baklayı güzelce yıkayın, suyunu süzün.
  • Güzelce kavrulan soğanların üzerine ekleyin, biraz daha kavurun. Tuz ve şekerini ekleyin. Üzerine sıcak suyu ekleyin ve orta ateşte, baklalar eriyene dek kontrollü pişirin. Arada karıştırın.
  • Suyu azalmış ve baklalar hala tam pişmemişse kaynar su ilavesi yapın, dibi tutmasın. Kaşıkla bastırdığınızda baklalar eziliyorsa tamamdır. El blenderı ile pürüzsüz hale getirin.
  • Kıvamı koyu bir mercimek çorbası gibi olmalı, dolapta bekledikçe sertleşen bir yapısı var, aşırı koyu olmasın.
  • Ben karışımı ikiye böldüm, birini sade bıraktım diğer yarısına da minikçe doğranmış dereotunu ekleyip tekrar blenderdan geçirdim.
  • Bir saklama kabında dolaba alıp dinlendirin. Zeytinyağı, kırmızı soğan ve dereotu ekleyerek servis edin. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025