Fava Tarifi
Fava tarifi: Fava için gerekli malzemeler nelerdir? Fava nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 adet
Fava yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Fava için:
- 300 gram  kuru bakla
- 1 adet  soğan
- 1 adet  patates
- 1/2 bağ  dereotu
- 1/2 fincan  zeytinyağı
- 1/2 fincan  sızma zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı  tuz
- 1 yemek kaşığı  şeker
- 3 su bardağı  sıcak su
- 1 adet  limonun suyu
Üzeri için:
- 2 dal  dereotu
- 1/2 adet  kırmızı soğan
- 1 yemek kaşığı  sızma zeytinyağı
Fava tarifi nasıl yapılır?
- Baklaları 1 gece önceden ıslatın ertesi gün bolca yıkayın. Ayrı bir tencerede yarım fincan zeytinyağında soğanı büyük parçalara keserek kavurun, sonra patatesleri ekleyerek kavurun.
- Yıkanmış baklaları da ekleyerek bir süre kavurun tuz ve şeker ekleyin suyunu ekleyin, orta ateşte pişirin.
- Pişirirken oluşan beyaz köpükleri toplayın. Baklalar iyice yumuşadıktan (kaşıkla ezilebilecek kıvamda) ve suyunu bir miktar çektikten sonra ocaktan alarak, içerisine sızma zeytinyağı, limon suyu ekleyerek (bu aşamada dilerseniz kıyılmış dereotu da ekleyebilirsiniz ben içerisine değil üstüne kullandım.) blender ile pürüzsüz bir kıvam alana kadar çekin.( Kıvamı koyu bir mercimek çorbası gibi olmalı çok koyu olursa soğurken üstü çatlayabilir.)
- Tabanını yağlamış olduğunuz kaba favayı alın ve dolapta 3-4 saat dinlendirin. Dilimledikten sonra bol kırmızı soğan, dereotu ve sızma zeytinyağı ile süsleyin. Afiyet olsun.
Fava tarifinin püf noktası nedir?
Favanızın kıvamını çok koyu yapmayın, soğudukça sertleşecektir ve çok koyu olursa üzerinde çatlama olabilir.