Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Fasulyeli Turşu Pilavı Tarifi

Fasulyeli Turşu Pilavı

Fasulyeli Turşu Pilavı Tarifi

Fasulyeli Turşu Pilavı tarifi: Fasulyeli Turşu Pilavı için gerekli malzemeler nelerdir? Fasulyeli Turşu Pilavı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Fasulyeli Turşu Pilavı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 su bardağı iri bulgur (pişirmeden önce 10 dakika suda beklemiş)
  • 1 kase fasulye turşusu (havuç turşusu da eklenebilir)
  • 2 adet büyük boy soğan
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1-2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Fasulyeli Turşu Pilavı tarifi nasıl yapılır?

  • Soğan ve yağları bir tencereye alıp kavuruyoruz.
  • Salçaları da ekleyip kokusu çıkana kadar karıştırıyoruz.
  • Bulgur, tuz ve karabiberi de ekleyip 4-5 dakika kadar kavuruyoruz.
  • Üzerini geçecek kadar kaynamış su ekleyip kapağını kapatıyoruz.
  • 5 dakika kadar piştikten sonra turşuları ekleyip kısık ateşte pişiriyoruz. (Bulgurlar çok diri kaldıysa su ilavesi yapabilirsiniz.)

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025