Fasulyeli Turşu Pilavı Tarifi
Fasulyeli Turşu Pilavı tarifi: Fasulyeli Turşu Pilavı için gerekli malzemeler nelerdir? Fasulyeli Turşu Pilavı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Fasulyeli Turşu Pilavı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 su bardağı iri bulgur (pişirmeden önce 10 dakika suda beklemiş)
- 1 kase fasulye turşusu (havuç turşusu da eklenebilir)
- 2 adet büyük boy soğan
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1-2 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Fasulyeli Turşu Pilavı tarifi nasıl yapılır?
- Soğan ve yağları bir tencereye alıp kavuruyoruz.
- Salçaları da ekleyip kokusu çıkana kadar karıştırıyoruz.
- Bulgur, tuz ve karabiberi de ekleyip 4-5 dakika kadar kavuruyoruz.
- Üzerini geçecek kadar kaynamış su ekleyip kapağını kapatıyoruz.
- 5 dakika kadar piştikten sonra turşuları ekleyip kısık ateşte pişiriyoruz. (Bulgurlar çok diri kaldıysa su ilavesi yapabilirsiniz.)