Fasulye Yaprağı Sarması Tarifi
Fasulye Yaprağı Sarması tarifi: Fasulye Yaprağı Sarması için gerekli malzemeler nelerdir? Fasulye Yaprağı Sarması nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
55 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Fasulye Yaprağı Sarması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1/2 kilogram fasulye yaprağı
- 1 kilogram domates
- 5 adet soğan
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı ince bulgur
- 1 su bardağı un
- 1/2 su bardağı irmik
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 su bardağı sıcak su
Fasulye Yaprağı Sarması tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle bulgur bir leğene alınır, tuz ilave edilir. Sıcak suyla ıslatılıp bir kenarda bekletilir. Yapraklar yıkanır, süzülür ve üzerlerine kaynar su eklenir.
- Islanmış olan bulgurun içine un ve irmik koyularak iyice yoğurulur. Süzülmüş olan yapraklar bulgurlu harç eklenip sarılır, tencereye dizilir.
- Sarma işlemi bittikten sonra üzerlerine bir tabak kapatılır. Üzerini iki parmak geçecek şekilde tuzu atılmış kaynar su koyularak yarım saat kaynatılır.
- Soğanlar ince kıyılıp bir çay bardağı yağda karamelize olana kadar kavrulur. Minik doğranmış domatesler ilave edilir. Tuz atılır, salça ve 2 su bardağı sıcak su eklenir. Kısık ateşte kapağı kapalı pişmeye bırakılır.
- Pişen sarmalar iyice süzüldükten sonra hazırlanmış sos üzerlerine dökülür. Bir iki tur karıştırılıp 15 dakika kadar pişmeye bırakılır. Afiyet olsun.
Fasulye Yaprağı Sarması tarifinin püf noktası nedir?
Sosunun iyice pişmesi, özleşmesi gerekiyor.