Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Fasulye Turşusu Tarifi

Fasulye Turşusu

Fasulye Turşusu Tarifi

Fasulye Turşusu tarifi: Fasulye Turşusu için gerekli malzemeler nelerdir? Fasulye Turşusu nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Fasulye Turşusu yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 kg. taze fasulye
  • 5 su bardağı su
  • 4 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı sirke
  • 2 yemek kaşığı kaya tuzu (veya deniz tuzu)

Fasulye Turşusu tarifi nasıl yapılır?

  • Fasulyelerin kenarlarını alın ve ortadan ikiye bölün.
  • Fasulyeleri fazla yumuşamayacak şekilde 15-20 dakika haşlayın.
  • Kaynayan suyun içinde kaya tuzunu eritin. Soğutun ve sirkeyi ilave edin.
  • Haşlanmış fasulyelerin suyunu süzüp, soğutun.
  • Hazırladığınız kavanozların yarısına fasulyeleri doldurun.
  • Sarımsakları orta kısmına koyun ve üzerini fasulye ile doldurun.
  • Kepçe yardımıyla hazırladığınız tuzlu sirkeli karışımı yavaş yavaş ilave ederek doldurun. Kapağını sıkıca kapatın ve 15-20 gün güneş görmeyen kuru bir dolapta bekletin. İşte bu kadar, afiyet olsun!

Fasulye Turşusu tarifinin püf noktası nedir?

Aslında her turşunun kolayca yapılmasını sağlayan tek bilgi, 1 lite suya 1 çay bardağı sirke ve 2 yemek kaşığı kaya tuzu ilave etmek ve sabırla beklemektir.

Fasulye Turşusu tarifi için servis önerisi

Et yemeklerinin yanına pek yakışıyor bizden söylemesi.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025