Fasulye Turşusu Tarifi
Fasulye Turşusu tarifi: Fasulye Turşusu için gerekli malzemeler nelerdir? Fasulye Turşusu nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
25 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 küçük kavanoz
Fasulye Turşusu yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 kg. taze fasulye
- 5 su bardağı su
- 4 diş sarımsak
- 1 çay bardağı sirke
- 2 yemek kaşığı kaya tuzu (veya deniz tuzu)
Fasulye Turşusu tarifi nasıl yapılır?
- Fasulyelerin kenarlarını alın ve ortadan ikiye bölün.
- Fasulyeleri fazla yumuşamayacak şekilde 15-20 dakika haşlayın.
- Kaynayan suyun içinde kaya tuzunu eritin. Soğutun ve sirkeyi ilave edin.
- Haşlanmış fasulyelerin suyunu süzüp, soğutun.
- Hazırladığınız kavanozların yarısına fasulyeleri doldurun.
- Sarımsakları orta kısmına koyun ve üzerini fasulye ile doldurun.
- Kepçe yardımıyla hazırladığınız tuzlu sirkeli karışımı yavaş yavaş ilave ederek doldurun. Kapağını sıkıca kapatın ve 15-20 gün güneş görmeyen kuru bir dolapta bekletin. İşte bu kadar, afiyet olsun!
Fasulye Turşusu tarifinin püf noktası nedir?
Aslında her turşunun kolayca yapılmasını sağlayan tek bilgi, 1 lite suya 1 çay bardağı sirke ve 2 yemek kaşığı kaya tuzu ilave etmek ve sabırla beklemektir.
Fasulye Turşusu tarifi için servis önerisi
Et yemeklerinin yanına pek yakışıyor bizden söylemesi.