Fasulye Tavası Tarifi
Fasulye Tavası tarifi: Fasulye Tavası için gerekli malzemeler nelerdir? Fasulye Tavası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Fasulye Tavası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 500 gram taze fasulye
- 1 adet soğan
- 2 adet patates
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 4 yemek kaşığı mısır unu
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Fasulye Tavası tarifi nasıl yapılır?
- Fasulyeleri güzelce yıkayıp kenarlarını ve uçlarını kesin. Kaynayan su dolu bir tencereye taze fasulyeleri ve yemeklik doğranmış soğanları ekleyerek 10-15 dakika haşlayın.
- Kızartmalık kestiğiniz patates ve tuzu ilave edip patatesler yumuşayana kadar pişirin.
- Bir tavaya sıvı yağ ve tereyağı koyun. Tereyağ ekleyince mısır ununu ilave edip kokusu çıkana kadar kavurun.
- Mısır ununun üzerine süzdüğünüz fasulyeleri, pataesleri ve soğanları, biraz da karabiber ekleyip karıştırın.Daha sonra fasulye ve patatesleri üzerine kaşığın arkasını bastırarak düzleştirin.
- Kısık ateşte kontrollü bir şekilde pişirin ve altı iyice pişince düz bir kapak yardımıyla ters çevirerek diğer yüzünü de kızarana kadar pişirin.
- Fasulye tavanız güzelce kızarınca sıcak olarak servis edebilirsiniz.
- Afiyet olsun.