Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Fasulye Tavası Tarifi

Fasulye Tavası

Fasulye Tavası Tarifi

Fasulye Tavası tarifi: Fasulye Tavası için gerekli malzemeler nelerdir? Fasulye Tavası nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Fasulye Tavası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 500 gram taze fasulye
  • 1 adet soğan
  • 2 adet patates
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 4 yemek kaşığı mısır unu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Fasulye Tavası tarifi nasıl yapılır?

  • Fasulyeleri güzelce yıkayıp kenarlarını ve uçlarını kesin. Kaynayan su dolu bir tencereye taze fasulyeleri ve yemeklik doğranmış soğanları ekleyerek 10-15 dakika haşlayın.
  • Kızartmalık kestiğiniz patates ve tuzu ilave edip patatesler yumuşayana kadar pişirin.
  • Bir tavaya sıvı yağ ve tereyağı koyun. Tereyağ ekleyince mısır ununu ilave edip kokusu çıkana kadar kavurun.
  • Mısır ununun üzerine süzdüğünüz fasulyeleri, pataesleri ve soğanları, biraz da karabiber ekleyip karıştırın.Daha sonra fasulye ve patatesleri üzerine kaşığın arkasını bastırarak düzleştirin.
  • Kısık ateşte kontrollü bir şekilde pişirin ve altı iyice pişince düz bir kapak yardımıyla ters çevirerek diğer yüzünü de kızarana kadar pişirin.
  • Fasulye tavanız güzelce kızarınca sıcak olarak servis edebilirsiniz.
  • Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025