Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Fasulye Piyazlı Hibeş Tarifi

Fasulye Piyazlı Hibeş

Fasulye Piyazlı Hibeş Tarifi

Fasulye Piyazlı Hibeş tarifi: Fasulye Piyazlı Hibeş için gerekli malzemeler nelerdir? Fasulye Piyazlı Hibeş nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Fasulye Piyazlı Hibeş yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Piyaz İçin:

  • 2 su bardağı kuru fasulye (önceden suda bekletilmiş)
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 avuç ince doğranmış maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Hibeş İçin:

  • 1 su bardağı tahin
  • 1/4 su bardağı su
  • 1 adet limonun suyu
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı tuz

Fasulye Piyazlı Hibeş tarifi nasıl yapılır?

  • Akşamdan ıslatılmış kuru fasulyeleri bir tencereye alın, üstlerini geçecek kadar su koyun ve ocağın altını açıp yumuşayana dek haşlayın.
  • Haşlandıktan sonra suyunu süzün ve bir kenarda bekletin.
  • Soğanı yarım ay şeklinde doğrayın, üstlerine tuz serpip ovun ve bir servis tabağına alın.
  • İnce doğranmış maydanozu da ilave edip, toz kırmızı biberi ekleyin, zeytinyağını gezdirin. Soğumuş olan fasulyeleri de ilave edip, güzelce karıştırın.
  • Ayrı bir kapta, hibeş için gerekli olan, su, tahin, limon suyu, toz kırmızı biber ve tuzu bir çatal yardımıyla güzelce çırpın. Üstüne sarımsağı rendeleyin ve güzelce karıştırın.
  • Hazırladığınız karışımı, servis tabağında olan piyazın üstüne gezdirin ve servis edin.

Fasulye Piyazlı Hibeş tarifinin püf noktası nedir?

Kuru fasulyeleri akşamdan ıslatırsanız, pişme süresini oldukça kısaltmış olursunuz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025