Fasulye Piyazlı Hibeş Tarifi
Fasulye Piyazlı Hibeş tarifi: Fasulye Piyazlı Hibeş için gerekli malzemeler nelerdir? Fasulye Piyazlı Hibeş nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Fasulye Piyazlı Hibeş yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Piyaz İçin:
- 2 su bardağı kuru fasulye (önceden suda bekletilmiş)
- 1 adet kuru soğan
- 1 avuç ince doğranmış maydanoz
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- 1 silme tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Hibeş İçin:
- 1 su bardağı tahin
- 1/4 su bardağı su
- 1 adet limonun suyu
- 1 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı tuz
Fasulye Piyazlı Hibeş tarifi nasıl yapılır?
- Akşamdan ıslatılmış kuru fasulyeleri bir tencereye alın, üstlerini geçecek kadar su koyun ve ocağın altını açıp yumuşayana dek haşlayın.
- Haşlandıktan sonra suyunu süzün ve bir kenarda bekletin.
- Soğanı yarım ay şeklinde doğrayın, üstlerine tuz serpip ovun ve bir servis tabağına alın.
- İnce doğranmış maydanozu da ilave edip, toz kırmızı biberi ekleyin, zeytinyağını gezdirin. Soğumuş olan fasulyeleri de ilave edip, güzelce karıştırın.
- Ayrı bir kapta, hibeş için gerekli olan, su, tahin, limon suyu, toz kırmızı biber ve tuzu bir çatal yardımıyla güzelce çırpın. Üstüne sarımsağı rendeleyin ve güzelce karıştırın.
- Hazırladığınız karışımı, servis tabağında olan piyazın üstüne gezdirin ve servis edin.
Fasulye Piyazlı Hibeş tarifinin püf noktası nedir?
Kuru fasulyeleri akşamdan ıslatırsanız, pişme süresini oldukça kısaltmış olursunuz.