Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Fasulye Pilaki Tarifi

Fasulye Pilaki

Fasulye Pilaki Tarifi

Fasulye Pilaki tarifi: Fasulye Pilaki için gerekli malzemeler nelerdir? Fasulye Pilaki nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Fasulye Pilaki yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 su bardağı bombay fasulyesi (iri fasulye)
  • 2 adet kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 adet havuç
  • 1 adet patates
  • 1/2 su bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 5 adet kesme şeker
  • 5 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı tuz

Fasulye Pilaki tarifi nasıl yapılır?

  • Bir gece önceden ıslattığınız fasulyeleri, ertesi gün üstünü geçecek kadar suyla pişene dek haşlayın.
  • Haşlanmış fasulyeleri süzün ve bir kenara alın. Kuru soğanları ve sarımsakları ince ince doğrayın.
  • Patatesin kabuğunu soyup, küp küp doğrayın ve havucu da soyduktan sonra yarım halka şeklinde doğrayın.
  • Zeytinyağını bir tencereye alın ve yağ ısındıktan sonra içerisine doğranmış soğan ve sarımsakları ilave edin. Soğanlar pembeleşene dek kavurun ve ardından salçayı ilave edin. Salçanın kokusu çıkana dek kavurmaya devam edin.
  • Ardından havucu, patatesi, tuz ve şekeri ilave edin, birkaç dakika daha kavurduktan sonra suyunu ekleyin ve yaklaşık 20 dakika, patates ve havuçlar yumuşayana dek pişirin.
  • Havuç ve patates yumuşayıp, piştiğinde içerisine haşlanmış fasulyeleri ilave edin, birkaç kez karıştırın ve yaklaşık 10 dakika daha pişmeye bırakın.
  • Ardından tencerenin altını kapatın ve pilakiyi tencerenin içerisinde kendi kendine soğumaya bırakın.
  • Pilaki soğuduktan sonra servis tabağına alın, üstüne ince ince doğranmış maydanozları serpin ve soğuk olarak servis edin.

Fasulye Pilaki tarifinin püf noktası nedir?

Fasulyeleri bir gece önceden ıslatmalısınız. Fasulyeleri ıslatırken içerisine 1 tatlı kaşığı kadar karbonat koyarsanız, fasulyeler daha kolay pişecektir. Pilaki piştikten sonra piştiği tencerede soğumaya bırakırsanız daha lezzetli olacaktır. Hatta bir gece dolapta dinlendirdikten sonra servis ederseniz daha da lezzetli olacaktır.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025