Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Fasulye Kızartması Tarifi

Fasulye Kızartması

Fasulye Kızartması Tarifi

Fasulye Kızartması tarifi: Fasulye Kızartması için gerekli malzemeler nelerdir? Fasulye Kızartması nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Fasulye Kızartması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 500 gram çalı fasulyesi
  • 2-3 yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3/4 su bardağı sıvı yağ

Fasulye Kızartması tarifi nasıl yapılır?

  • Öncelikle fasulyeleri yıkayın ve sap kısımlarını ayıklayın, ardından fasulyeleri kırmadan bütün bir şekilde derince bir tencereye alın ve tuzlu suda yaklaşık 10 dakika, fasulyeler yumuşayana dek haşlayın.
  • Haşladığınız fasulyeleri süzün ve soğuk sudan geçirin.
  • Yağı bir kızartma tenceresine alın ve kızdırın.
  • Bir tepsiye unu serpiştirin ve ılıklaşmış olan fasulyeleri teker teker bu una bulayıp kızgın yağa atın, altlı üstlü çevirerek kızarttıktan sonra, havlu kağıt serdiğiniz bir tabağa alın ve fazla yağının süzülmesini sağlayın.
  • Tüm fasulyeleri bu şekilde kızarttıktan sonra bir servis tabağına alın, üstüne sarımsaklı yoğurt gezdirin ve dereotuyla süsleyip servis edin.

Fasulye Kızartması tarifi için servis önerisi

Yoğurtlu dereotlu bir sosla servis edebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025