Fasulye Kavurması Tarifi
Fasulye Kavurması tarifi: Fasulye Kavurması için gerekli malzemeler nelerdir? Fasulye Kavurması nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Fasulye Kavurması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 750 gram fasulye
- 2 adet soğan
- 2 adet yeşil biber
- 1 çimdik tuz
- 1 çimdik karabiber
- 2 çorba kaşığı sıvı yağ
- 2 adet yumurta
Fasulye Kavurması tarifi nasıl yapılır?
- Fasulyelerinizi güzelce yıkayın, birkaç parçaya bölün.
- Bir tencerede suyu kaynatın. Su kaynayınca içerisine fasulyeleri ekleyin. Hafif yumuşayana kadar haşlayın.
- Haşlanan fasulyeleri süzgece alıp, suyunun salınmasını bekleyin.
- Soğanları dilerseniz yemeklik dilerseniz de jülyen doğrayın.
- Bir tencereye yağı alın ve soğanları kavurmaya başlayın. Rengini kaybedince süzülmüş fasulyeleri ekleyin. Bu aşamada dikkat etmeniz gereken kısım fasulyeleri eklemeden önce muhakkak avcunuza fasulyeleri alarak sıkmak ve fazla suyunu süzdürmek. Bu işlemi yapmazsanız kavurmanız sulanabilir.
- Yumuşayıp güzelce pişene kadar kavurun. Bu aşamada tuz ve karabiber oranını ayarlayıp, servis edebilirsiniz.
- Yumurtalı yemek isteyenlere, 2 yumurtayı bir kenarda çırpın. Kavrulmuş fasulyelerinin ortasında bir çember açın, içerisine dökün ve biraz bekleyin ardından kenarlardan fasulyeleri alarak birleştirin. Yumurtalar pişince hazır demektir.
Fasulye Kavurması tarifinin püf noktası nedir?
Dikkat etmeniz gereken en önemli kısım fasulyeler süzüldükten sonra tencereye eklemeden önce avcunuza biraz alarak sıkmak ve fazla suyunu süzdürmek. Bu işlemi yapmanız fasulyenin pişme sırasında kıvamı sulandırmasını engelleyecektir.
Fasulye Kavurması tarifi için servis önerisi
Üzerine biraz pul biber dökerek, yanında da turşu ile tüketebilirsiniz.