Fasulye Kavurması Tarifi
Fasulye Kavurması tarifi: Fasulye Kavurması için gerekli malzemeler nelerdir? Fasulye Kavurması nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
45 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
5 kişilik
Fasulye Kavurması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 kilogram fasulye
- 2 adet orta boy soğan
- 2 adet kapya biber
- 1 adet büyük boy domates
- 1 kahve fincanı pirinç
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
Fasulye Kavurması tarifi nasıl yapılır?
- Fasulyeleri ayıklamadan önce bolca yıkıyoruz. Yıkama işleminden sonra ayıklayıp minik minik doğruyoruz.
- Tuzlu kaynar suda hafif yumuşayıncaya dek haşlıyoruz.
- Haşlandıktan sonra haşlama suyundan 1 kase kadar ayırıp süzüyoruz.
- Yayvan bir tencereye bolca zeytinyağı alarak soğanları güzelce kavurup, minikçe doğranmış kapya biber ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
- Minikçe doğranmış domates ve baharatları ekliyoruz.
- Haşlanmış fasulye ve yıkanmış pirinci de ekleyip biraz kavurup köşeye ayırdığımız fasulyenin haşlama suyunu da ekleyip ocağın en kısık ateşinde suyunu güzelce çekip pirinçler de yumuşayana dek pişiriyoruz.
- Servis tabağına alıp ılındıktan sonra güzel bir sızma zeytinyağı ile taçlandırıyoruz. Afiyet olsun.