Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Fasulye Kavurması Tarifi

Fasulye Kavurması

Fasulye Kavurması Tarifi

Fasulye Kavurması tarifi: Fasulye Kavurması için gerekli malzemeler nelerdir? Fasulye Kavurması nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Fasulye Kavurması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 kilogram fasulye
  • 2 adet orta boy soğan
  • 2 adet kapya biber
  • 1 adet büyük boy domates
  • 1 kahve fincanı pirinç
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber

Fasulye Kavurması tarifi nasıl yapılır?

  • Fasulyeleri ayıklamadan önce bolca yıkıyoruz. Yıkama işleminden sonra ayıklayıp minik minik doğruyoruz.
  • Tuzlu kaynar suda hafif yumuşayıncaya dek haşlıyoruz.
  • Haşlandıktan sonra haşlama suyundan 1 kase kadar ayırıp süzüyoruz.
  • Yayvan bir tencereye bolca zeytinyağı alarak soğanları güzelce kavurup, minikçe doğranmış kapya biber ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
  • Minikçe doğranmış domates ve baharatları ekliyoruz.
  • Haşlanmış fasulye ve yıkanmış pirinci de ekleyip biraz kavurup köşeye ayırdığımız fasulyenin haşlama suyunu da ekleyip ocağın en kısık ateşinde suyunu güzelce çekip pirinçler de yumuşayana dek pişiriyoruz.
  • Servis tabağına alıp ılındıktan sonra güzel bir sızma zeytinyağı ile taçlandırıyoruz. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025