Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Fasulye Ekşilemesi Tarifi

Fasulye Ekşilemesi

Fasulye Ekşilemesi Tarifi

Fasulye Ekşilemesi tarifi: Fasulye Ekşilemesi için gerekli malzemeler nelerdir? Fasulye Ekşilemesi nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Fasulye Ekşilemesi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 kg. taze fasulye
  • 6 diş sarımsak
  • 6 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 6 yemek kaşığı elma sirkesi
  • 1 çay kaşığı tuz

Fasulye Ekşilemesi tarifi nasıl yapılır?

  • Fasulyeleri temizleyin ve bir bıçak yardımı ile boyuna dik bir şekilde ikiye bölün. Dilerseniz başka bir şekilde de yapabilirsiniz.
  • Bir tencereye aldığınız fasulyelerin üstünü geçecek kadar su doldurun ve ocağın altını açıp, fasulyeler yumuşayana dek haşlayın.
  • O sırada bir kasede zeytinyağını ve sirkeyi karıştırın ve içine sarımsakları rendeledikten sonra tuzunu da ekleyip, güzelce karıştırın.
  • Haşladığınız fasulyeleri renklerini korumak için tencereden alır almaz soğuyana dek soğuk sudan geçirin ve fasulyeler soğuduktan sonra bir servis tabağına alın.
  • Hazırladığınız zeytinyağı sosu üstlerine gezdirin ve soğuk olarak servis edin. Afiyetler olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025