Fasulye Ekşilemesi Tarifi
Fasulye Ekşilemesi tarifi: Fasulye Ekşilemesi için gerekli malzemeler nelerdir? Fasulye Ekşilemesi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Fasulye Ekşilemesi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 kg. taze fasulye
- 6 diş sarımsak
- 6 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- 6 yemek kaşığı elma sirkesi
- 1 çay kaşığı tuz
Fasulye Ekşilemesi tarifi nasıl yapılır?
- Fasulyeleri temizleyin ve bir bıçak yardımı ile boyuna dik bir şekilde ikiye bölün. Dilerseniz başka bir şekilde de yapabilirsiniz.
- Bir tencereye aldığınız fasulyelerin üstünü geçecek kadar su doldurun ve ocağın altını açıp, fasulyeler yumuşayana dek haşlayın.
- O sırada bir kasede zeytinyağını ve sirkeyi karıştırın ve içine sarımsakları rendeledikten sonra tuzunu da ekleyip, güzelce karıştırın.
- Haşladığınız fasulyeleri renklerini korumak için tencereden alır almaz soğuyana dek soğuk sudan geçirin ve fasulyeler soğuduktan sonra bir servis tabağına alın.
- Hazırladığınız zeytinyağı sosu üstlerine gezdirin ve soğuk olarak servis edin. Afiyetler olsun.