Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Fasulye Dizmesi Tarifi

Fasulye Dizmesi

Fasulye Dizmesi Tarifi

Fasulye Dizmesi tarifi: Fasulye Dizmesi için gerekli malzemeler nelerdir? Fasulye Dizmesi nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Fasulye Dizmesi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 500 gram taze fasulye
  • 1 adet büyük boy kuru soğan
  • 2-3 diş sarımsak
  • 5 adet orta boy domates
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker (veya 1 adet küp şeker)

Fasulye Dizmesi tarifi nasıl yapılır?

  • Öncelikle fasulyelerin uçlarını ayıklayıp yıkayın. Çok uzun olanları elinizle veya bir bıçak yardımıyla ikiye veya üçe bölün.
  • Kuru soğanı çok ince ve küçük bir şekilde doğrayıp tencerenin tabanına serin. 1 adet soyulmuş domatesi tencerenin ortasına oturtun, etrafına fasulyeleri yuvarlak oluşturacak şekilde uzun uzun sıralayın.
  • 2-3 diş sarımsağı minik minik doğrayıp fasulyelerin üzerine ekleyin. Kalan 4 domatesi de çok ufak doğrayın ve her yerine eşit şekilde yayın.
  • Domateslerin üzerine baharatları, zeytinyağını, şekeri ve tereyağını yayın. Kısık ateşte ağzını kapatarak 1,5 - 2 saat kontrollü pişirin. Afiyet olsun.

Fasulye Dizmesi tarifinin püf noktası nedir?

Yemeğe hiç su eklemiyoruz. Domates gözünüze çok gelmesin, salça olmadığı için tam denk geliyor. Şeker zeytinyağlıların vazgeçilmezidir, her zeytinyağlı yemeğe 1 tatlı kaşığı ekleyebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025