Fasulye Diblesi Tarifi
Fasulye Diblesi tarifi: Fasulye Diblesi için gerekli malzemeler nelerdir? Fasulye Diblesi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Fasulye Diblesi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 500 gram taze fasulye
- 2 adet orta boy domates
- 1 adet kuru soğan
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay bardağı pirinç
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Fasulye Diblesi tarifi nasıl yapılır?
- Soğanın kabuklarını soyun. Minik küpler halinde doğrayın.
- Fasulyeleri ayıklayın ve ince ince doğrayın. Domateslerin kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın.
- Derin bir tencerenin içerisine tereyağı, zeytinyağı ve soğanları alın. Karıştırarak kavurmaya başlayın.
- Üzerine fasulyeleri ilave edin ve 2-3 dakika kavurun.
- Fasulyeleri de bir miktar soteledikten sonra domatesleri ekleyin.
- Güzelce karıştırın ve fasulyenizin pişmesini sağlamak adına su ilave edin. İlave edeceğiniz bu su, fasulyenizin cinsine göre değişecektir. Bu yüzden azar azar ilave edin.
- Fasulyeler hafifçe pişmeye başladığında pirinç, tuz ve baharatları ekleyin.
- Malzemelerin üzerini kapatacak kadar su ilave edin ve kapağını kapatarak kısık ateşte 10-15 dakika daha pişirin.
- Pirinçler de yumuşayıp piştiğinde ocaktan alın ve sıcak servis edin. Afiyet olsun!
Fasulye Diblesi tarifinin püf noktası nedir?
Fasulye diblesinde kullanacağınız su fasulyenin cinsine ve miktarına göre değişecektir. Bu nedenle suyu azar azar ilave edin. Ardından ekleyeceğiniz pirinçte su çekecektir. O nedenle çok sulu olmaması adına kontrollü su eklemeye çalışın.
Fasulye Diblesi tarifi için servis önerisi
Fasulye diblenizi salata, turşu ya da bol naneli bir cacık hazırlayarak servis edebilirsiniz.