Fast Food Usulü Çıtır Tavuk Tarifi
Fast Food Usulü Çıtır Tavuk tarifi: Fast Food Usulü Çıtır Tavuk için gerekli malzemeler nelerdir? Fast Food Usulü Çıtır Tavuk nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Fast Food Usulü Çıtır Tavuk yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Çıtır tavuk için:
- 2 adet tavuk göğsü
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı (silme) karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
- 1 tatlı kaşığı köri
- 1 çay kaşığı sarımsak tozu
Pane harcı için:
- 3 yemek kaşığı (tepeleme) un
- 2 yemek kaşığı (tepeleme) nişasta
- 2 su bardağı mısır gevreği
- 1 çay kaşığı (silme) tuz
- 1 çay kaşığı (silme) karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Coleslaw için:
- 1/4 adet lahana
- 2 adet havuç
- 1/2 adet küçük boy soğan
- 2 yemek kaşığı (tepeleme) mayonez
- 4 yemek kaşığı (tepeleme) yoğurt
- 1 yemek kaşığı elma sirkesi
- 1 tatlı kaşığı (silme) tuz
- 1 yemek kaşığı (silme) şeker
- 2 yemek kaşığı limon suyu
Ekmek için:
- 100 gram tereyağı
- 1/2 çay bardağı süt
- 1 adet yumurta
- 1/2 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı (tepeleme) tuz
- 2 su bardağı un
Fast Food Usulü Çıtır Tavuk tarifi nasıl yapılır?
- Tavukları 1,5 cm kalınlığında şeritler halinde doğrayalım. Daha sonra tavukları marine edeceğimiz sosu hazırlayalım.
- Derin bir kabın içine 1 su bardağı sıvı krema, 1 su bardağı yoğurt, 1 yumurta ilave edip karıştıralım. Daha sonra 1 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı kırmızı pul biber, 1 tatlı kaşığı köri, 1 çay kaşığı sarımsak tozu ekleyip karıştıralım.
- Ardından doğradığımız tavukları sosun içine aktaralım. Her yerinin sosa bulanmasını sağladıktan sonra ağzını kapatıp buzdolabında 6 saat dinlendirelim.
- Tavuklar yeterince dinlendiğinde pane harcını hazırlayabiliriz. Pane harcı için derin bir kap alalım. İçine 3 yemek kaşığı un, 2 yemek kaşığı mısır nişastası ekleyelim. 2 su bardağı sade mısır gevreğini de elimizle ufak parçalara ayırdıktan sonra ekleyelim. Ardından 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı kırmızı toz biber ekleyip tüm malzemeleri karıştıralım.
- Şimdi tavukları fazla sosundan arındırıp pane harcı ile her yerini kaplayalım. Tavukların hepsini pane harcına buladıktan sonra kızartma aşamasına geçebiliriz.nDerin yağda kızartacağız. Kızgın yağa hazırladığımız tavukları bırakalım ve tavuklar kızarana kadar pişirelim. Kızaran tavukları havlu kağıt serdiğimiz geniş bir tabağa alalım.