Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Fajita Tarifi

Fajita

Fajita Tarifi

Fajita tarifi: Fajita için gerekli malzemeler nelerdir? Fajita nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Fajita yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Fajita için:

  • 500 gram dana bonfile
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet sarı biber
  • 1 adet kaliforniya biberi (yeşil)
  • 2 adet soğan (beyaz mor farketmez)
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı soya sosu
  • 1 çay kaşığı tuz

Marine için:

  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 yemek kaşığı soya sosu
  • 2 diş rendelenmiş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 çay kaşığı kırmızı toz biber

Avokado sos:

  • 1 adet olgun avokado
  • 1 diş rendelenmiş sarımsak
  • 1/3 adet mor soğan
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • 1-2 dal maydanoz
  • 1/2 çay kaşığı tuz

Salsa sos için:

  • 2 adet domates
  • 1/3 adet mor soğan
  • 1-2 dal maydanoz (kıyılmış)
  • 1-2 adet jalapeno biberi (acı biber minik doğranmış)
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı limon suyu

Ekşi krema sos için:

  • 1 su bardağı süzme yoğurt
  • 1 yemek kaşığı mayonez
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • 1 tutam tuz

Lavaşı için:

  • 1 su bardağı ılık su
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı instant maya
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3 su bardağı un (yaklaşık)

Fajita tarifi nasıl yapılır?

  • Bonfile parmak kalınlığında jülyen doğranır. Marine malzemeleri eklenir ve karıştırılır. Streçlenip buzdolabına 2-3 saat dinlendirilir.
  • Lavaş için malzemeler karıştırıp yoğrulur. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir.
  • Kapağı kapatılır ve mayalanmaya bırakılır. Hamur iki katına çıkınca yumurtadan küçük bezeler alınır ve yuvarlanır.
  • 10-15 dakika dinlendirilir. Her biri küçük pasta tabağı boyutunda açılır ve iki taraflı pişirilir. Çok fazla pişirip kurutmayın.
  • Avokado kabuğundan kaşık yardımıyla çıkarılır. Çatalla ezilir.
  • Minik küpler halinde doğranmış kırmızı soğan limon suyu maydanoz sarımsak ve tuz eklenir karıştırılır. Avokado sos hazır.
  • Salsa sos için domatesin kabukları soyulur. Çekirdekli iç kısımları çıkarılır ve minik küpler halinde doğranır.
  • Maydanoz, limon suyu, sarımsak, acı biber turşusu, tuz ve küçük küpler halinde doğranmış mor soğan eklenir. 15-20 dakika sonra aromaları geçince çok daha lezzetli olacaktır.
  • Ekşi kremalı sos için süzme yoğurt mayonez tuz ve limon suyu karıştırılır. Buzdolabında dinlenmeye bırakılır.
  • Etlerin pişeceği tava ısıtılır. Sıcak tavaya etler aktarılır. Önce yüksek ateşte sonra kısık ateşte yumuşayana kadar pişirilir.
  • Son olarak bir tatlı kaşığı tereyağ eklenir. Etler pişince bir tabağa alınır. Aynı tavaya sıvı yağ eklenir.
  • Renkli biberler ve soğan jülyen şeklinde doğranır. İlk olarak biberler az tuzla sotelenir. Yumuşadığında soğanlar da eklenir.
  • Soya sosu da ilave edilip pişmeye bırakılır. Yumuşayıp dağılmaması sağlanır. Sonra etler de eklenip 2-3 dakika kadar birlikte sotelenir.
  • Lavaşı ve soslarıyla birlikte servis yapılır. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025