Fajita Tarifi
Fajita tarifi: Fajita için gerekli malzemeler nelerdir? Fajita nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Fajita yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Fajita için:
- 500 gram dana bonfile
- 1 adet kırmızı biber
- 1 adet sarı biber
- 1 adet kaliforniya biberi (yeşil)
- 2 adet soğan (beyaz mor farketmez)
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı soya sosu
- 1 çay kaşığı tuz
Marine için:
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 3 yemek kaşığı soya sosu
- 2 diş rendelenmiş sarımsak
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kekik
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1/2 çay kaşığı kırmızı toz biber
Avokado sos:
- 1 adet olgun avokado
- 1 diş rendelenmiş sarımsak
- 1/3 adet mor soğan
- 2 yemek kaşığı limon suyu
- 1-2 dal maydanoz
- 1/2 çay kaşığı tuz
Salsa sos için:
- 2 adet domates
- 1/3 adet mor soğan
- 1-2 dal maydanoz (kıyılmış)
- 1-2 adet jalapeno biberi (acı biber minik doğranmış)
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı limon suyu
Ekşi krema sos için:
- 1 su bardağı süzme yoğurt
- 1 yemek kaşığı mayonez
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
- 1 tutam tuz
Lavaşı için:
- 1 su bardağı ılık su
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı instant maya
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 3 su bardağı un (yaklaşık)
Fajita tarifi nasıl yapılır?
- Bonfile parmak kalınlığında jülyen doğranır. Marine malzemeleri eklenir ve karıştırılır. Streçlenip buzdolabına 2-3 saat dinlendirilir.
- Lavaş için malzemeler karıştırıp yoğrulur. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir.
- Kapağı kapatılır ve mayalanmaya bırakılır. Hamur iki katına çıkınca yumurtadan küçük bezeler alınır ve yuvarlanır.
- 10-15 dakika dinlendirilir. Her biri küçük pasta tabağı boyutunda açılır ve iki taraflı pişirilir. Çok fazla pişirip kurutmayın.
- Avokado kabuğundan kaşık yardımıyla çıkarılır. Çatalla ezilir.
- Minik küpler halinde doğranmış kırmızı soğan limon suyu maydanoz sarımsak ve tuz eklenir karıştırılır. Avokado sos hazır.
- Salsa sos için domatesin kabukları soyulur. Çekirdekli iç kısımları çıkarılır ve minik küpler halinde doğranır.
- Maydanoz, limon suyu, sarımsak, acı biber turşusu, tuz ve küçük küpler halinde doğranmış mor soğan eklenir. 15-20 dakika sonra aromaları geçince çok daha lezzetli olacaktır.
- Ekşi kremalı sos için süzme yoğurt mayonez tuz ve limon suyu karıştırılır. Buzdolabında dinlenmeye bırakılır.
- Etlerin pişeceği tava ısıtılır. Sıcak tavaya etler aktarılır. Önce yüksek ateşte sonra kısık ateşte yumuşayana kadar pişirilir.
- Son olarak bir tatlı kaşığı tereyağ eklenir. Etler pişince bir tabağa alınır. Aynı tavaya sıvı yağ eklenir.
- Renkli biberler ve soğan jülyen şeklinde doğranır. İlk olarak biberler az tuzla sotelenir. Yumuşadığında soğanlar da eklenir.
- Soya sosu da ilave edilip pişmeye bırakılır. Yumuşayıp dağılmaması sağlanır. Sonra etler de eklenip 2-3 dakika kadar birlikte sotelenir.
- Lavaşı ve soslarıyla birlikte servis yapılır. Afiyet olsun.