Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Ezogelin Pilavı Tarifi

Ezogelin Pilavı

Ezogelin Pilavı Tarifi

Ezogelin Pilavı tarifi: Ezogelin Pilavı için gerekli malzemeler nelerdir? Ezogelin Pilavı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Ezogelin Pilavı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 su bardağı pilavlık bulgur
  • 1/2 su bardağı tel şehriye
  • 1/2 su bardağı pirinç
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet yeşil biber
  • 2 adet domates
  • 3 su bardağı kaynar su
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Ezogelin Pilavı tarifi nasıl yapılır?

  • Bir pilav tenceresine zeytinyağını alın ve ısıtın. İçerisine tel şehriyeleri atın ve şehriyelerin rengi dönüp kahverengi olana dek, tahta bir kaşık yardımıyla kavurun.
  • Ardından yıkayıp süzdüğünüz bulguru ve pirinci de ilave edin ve yaklaşık 3 dakika daha kavurun.
  • İnce ince doğradığınız kapya biberini ve yeşil biberi ekleyin. Biberler hafifçe yumuşayana dek kavurun.
  • Kabuklarını soyup küp küp doğradığınız domatesleri de ekleyin ve güzelce karıştırın.
  • Ardından sıcak suyu, tereyağını ve tuzunu da ilave edin. Tereyağı eriyene dek karıştırın.
  • Tereyağı eridikten sonra tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte suyunu çekene dek yaklaşık 15 dakika pişmeye bırakın. Dibin tutmaması için ara ara kontrol etmeyi unutmayın.
  • Pilav suyunu çektikten sonra karıştırın ve tencerenin altını kapatıp, pilavın üstüne temiz bir bez ya da kağıt havlu sererek kapağını tekrar kapayın. Bu şekilde yaklaşık 15 dakika kadar pilavınız dinlenmeye bırakın.
  • Demini almış olan pilavınızı sıcak sıcak servis edin.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025