Ezmeli Kebap Tarifi
Ezmeli Kebap tarifi: Ezmeli Kebap için gerekli malzemeler nelerdir? Ezmeli Kebap nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Ezmeli Kebap yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Köftesi için:
- 700 gram orta yağlı kıyma
- 1 adet küçük boy soğan
- 1 adet kırmızı chili
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Ezme salatası için:
- 4 adet büyük boy domates
- 2 adet soğan
- 1 demet maydanoz
- 1 adet kırmızı chili
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı sumak
- 1 tatlı kaşığı isot
- 1 adet limon
Ezmeli Kebap tarifi nasıl yapılır?
- Kıymayı bir tepsiye alıp üzerine tuz, karabiber, doğranmış soğan ve biberi ekleyerek 10 dakika kadar yoğuruyoruz.
- Küçük misketler şeklinde köfte sıkar gibi (yuvarlamıyoruz) tepsiye diziyoruz ve köftelerin bir yanına dört adet domatesi yerleştirerek fırına veriyoruz.
- 180°’de 40 dakika kızarana kadar pişiriyoruz. Bir yandan biber, maydanoz ve soğanları (soğanları piyaz doğrayın) ince ince kıyıyoruz.
- Pişen domateslerin kabuklarını soyarak doğruyoruz ve hazırladığımız soğan salatasının içerisine ilave ediyoruz.
- Baharatlarını ve limonu ekleyerek karıştırıyoruz. Hazırladığımız salatayı geniş bir servis tabağına alarak üzerine pişen köftelerimizi ilave ediyoruz. Afiyet olsun.
Ezmeli Kebap tarifinin püf noktası nedir?
Dilerseniz köfteleri misket misket yuvarlayarak pişirebilirisiniz.
Ezmeli Kebap tarifi için servis önerisi
Yanına buz gibi ayranla lavaşa sararak afiyetle yiyebilirsiniz.