Ezmeli Acılı Kebap Tarifi
Ezmeli Acılı Kebap tarifi: Ezmeli Acılı Kebap için gerekli malzemeler nelerdir? Ezmeli Acılı Kebap nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Ezmeli Acılı Kebap yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 500 gram kıyma
- 2-3 diş sarımsak
- 1-1,5 yemek kaşığı biber salçası
- 1 tutam pul biber
- 1 tutam tuz
- 1 tutam karabiber
Ezmesi için:
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı (ya da terayağı)
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet kapya biber
- 1-1,5 yemek kaşığı sumak
- 1 tutam tuz
Ezmeli Acılı Kebap tarifi nasıl yapılır?
- Kıymayı bir kabın içine alıp sarımsağı, biber salçasını ve baharatları koyup iyice karıştırın.
- Karışınca elimizi biraz ıslatalım ve etleri şişlere dizelim.
- Önceden 250 derecede ısıtılmış fırında 20-25 dakika kontrollü pişirelim.
- Ezmesini yaparken de yağı, biberleri ve domatesleri koyup pişirelim. Sumak ve tuzunuda ekleyip 3-4 dakika soteleyelim.
- İki lezzeti birleştirelim servise hazır. Afiyet olsun.