Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Ezmeli Acılı Kebap Tarifi

Ezmeli Acılı Kebap

Ezmeli Acılı Kebap Tarifi

Ezmeli Acılı Kebap tarifi: Ezmeli Acılı Kebap için gerekli malzemeler nelerdir? Ezmeli Acılı Kebap nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Ezmeli Acılı Kebap yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 500 gram kıyma
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1-1,5 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tutam pul biber
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber

Ezmesi için:

  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı (ya da terayağı)
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet kapya biber
  • 1-1,5 yemek kaşığı sumak
  • 1 tutam tuz

Ezmeli Acılı Kebap tarifi nasıl yapılır?

  • Kıymayı bir kabın içine alıp sarımsağı, biber salçasını ve baharatları koyup iyice karıştırın.
  • Karışınca elimizi biraz ıslatalım ve etleri şişlere dizelim.
  • Önceden 250 derecede ısıtılmış fırında 20-25 dakika kontrollü pişirelim.
  • Ezmesini yaparken de yağı, biberleri ve domatesleri koyup pişirelim. Sumak ve tuzunuda ekleyip 3-4 dakika soteleyelim.
  • İki lezzeti birleştirelim servise hazır. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025