Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Ezine Peynirli Pesto Soslu, Füme Etli Tost Tarifi

Ezine Peynirli Pesto Soslu, Füme Etli Tost

Ezine Peynirli Pesto Soslu, Füme Etli Tost Tarifi

Ezine Peynirli Pesto Soslu, Füme Etli Tost tarifi: Ezine Peynirli Pesto Soslu, Füme Etli Tost için gerekli malzemeler nelerdir? Ezine Peynirli Pesto Soslu, Füme Etli Tost nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Ezine Peynirli Pesto Soslu, Füme Etli Tost yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 dilim köy ekmeği
  • 3 dilim biberli, kurutulmuş füme et

Ezine peynirli pesto sos için:

  • 3 dilim ezine peyniri
  • 50 gram parmesan peyniri
  • 1 çay bardağı çam fıstığı
  • 2 demet taze fesleğen
  • 4 diş sarımsak
  • 1/2 su bardağı sızma zeytinyağı
  • 1/4 çay kaşığı tuz

Ezine Peynirli Pesto Soslu, Füme Etli Tost tarifi nasıl yapılır?

  • Ezine peynirli pesto sos hazırlamak için; fesleğen yapraklarını tek tek ayıkladıktan sonra bol suda yıkayın.
  • Temiz bir bez üzerine aldığınız fesleğenleri, bu şekilde kurutun.
  • Çam fıstıklarını kalın tabanlı bir tavada hafif bir renk alana kadar kavurun.
  • Rondo ya da mutfak robotunda çam fıstığı, fesleğen yaprakları, sarımsak, parmesan peyniri ve sızma zeytinyağını kıvam alana kadar çekin. Arzuya göre fesleğen ya da kıvamı için zeytinyağı katın.
  • Hazırladığınız pesto sosa ezine peynirlerini ezerek ekleyin ve kıvamlı bir sos haline gelmesini sağlayın.
  • Az tuzlu peynir kullandıysanız son olarak tuz kattığınız sosu karıştırın.
  • İki dilim köy ekmeği üzerine hazırlamış olduğunuz ezine peynirli pesto sosu bolca sürün. Kurutulmuş, biberli füme etleri de altta kalacak ekmek dilimi üzerine yerleştirip kapatın.
  • Ekmeklerin üzeri kızarana kadar 3-4 dakika tost makinesinde ısıttığınız tostu, bekletmeden sıcak olarak sevdiklerinizle paylaşın.

Ezine Peynirli Pesto Soslu, Füme Etli Tost tarifinin püf noktası nedir?

Ekmeklerin üzeri kızarınca bir parça tereyağı ekleyin ve 4-5 saniye daha tost makinesinde bekletin. Bu ekmeklerin parlamasını sağlayacak.Pesto sosu hazırladıktan sonra buzdolabında saklayabilir, sonrasında ekmeklerin üzerine sürebilirsiniz. Bu daha kıvamlı bir sos olmasını sağlayacaktır.

Ezine Peynirli Pesto Soslu, Füme Etli Tost tarifi için servis önerisi

Sıcak halde bekletmeden yanında salatayla servis edin.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025