Evde Tavuk Tantuni Tarifi
Evde Tavuk Tantuni tarifi: Evde Tavuk Tantuni için gerekli malzemeler nelerdir? Evde Tavuk Tantuni nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Evde Tavuk Tantuni yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 500 gram tavuk göğsü
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tutam dereotu
- 1 adet kuru soğan (jüylen doğranmış)
- 2 adet domates (küp doğanmış)
- 2-3 adet tortilla
Evde Tavuk Tantuni tarifi nasıl yapılır?
- Tavuğu küp küp doğrayın. Bir tencere alıp üzerini geçene kadar su ekleyip ocaktan haşlayın.
- Tavuklar haşlanırken domatesinizi küp küp, soğanları jülyen doğrayın ve dereotunuzu kıyın.
- Haşlanan tavuğunuzu bir süzgeçe alıp suyunu iyice süzün.
- Daha sonra tavanıza iki yemek kaşığı zeytinyağı ekleyin. Ardından baharatları, tuzunu ekleyip karıştırın.
- Yağınız ısınınca tavukları ekleyip soteleyin.
- Daha sonra ekmeğinizi tavuğun üzerine bastırıp bir iki kere çevirin ve ekmeğe tavuğun yağının geçmesini sağlayın.
- Yağlanan ekmeğinizin arasına tavuktan bir miktar, domates, soğan ve dereotundan bir miktar ekleyin.
- Yanlarını içe kıvırıp dürüm olacak şekilde ekmeğinizi sarın. Afiyet olsun.