Evde Lavaş Yapımı Tarifi
Evde Lavaş Yapımı tarifi: Evde Lavaş Yapımı için gerekli malzemeler nelerdir? Evde Lavaş Yapımı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
50 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 adet
Evde Lavaş Yapımı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 tatlı kaşığı kuru maya
- 2 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1,5 çay kaşığı tuz
- 5,5 su bardağı un
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı (arzuya göre ayçiçek yağı)
Evde Lavaş Yapımı tarifi nasıl yapılır?
- Geniş bir yoğurma kabına ılık su, maya, şeker, yoğurt, zeytinyağı ve tuzu koyup karıştırın.
- Yavaş yavaş unu ilave ederek karışıma iyice yedirin.
- Homojen bir karışım haline gelen hamurun üzerini streç film ile örtüp 40 dakika kadar mayalandırın.
- Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp unlanmış bir tezgahta oklava yardımıyla mantı hamurundan biraz daha kalın olacak şekilde açın.
- Yanmaz ve yapışmaz tavanızı ısıtın.
- Açtığınız lavaşları ısıttığınız tavada üzerileri göz göz olacak şekilde pişirin ve sıcak servis edin.