Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Evde Lavaş Yapımı Tarifi

Evde Lavaş Yapımı

Evde Lavaş Yapımı Tarifi

Evde Lavaş Yapımı tarifi: Evde Lavaş Yapımı için gerekli malzemeler nelerdir? Evde Lavaş Yapımı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Evde Lavaş Yapımı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 tatlı kaşığı kuru maya
  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • 5,5 su bardağı un
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı (arzuya göre ayçiçek yağı)

Evde Lavaş Yapımı tarifi nasıl yapılır?

  • Geniş bir yoğurma kabına ılık su, maya, şeker, yoğurt, zeytinyağı ve tuzu koyup karıştırın.
  • Yavaş yavaş unu ilave ederek karışıma iyice yedirin.
  • Homojen bir karışım haline gelen hamurun üzerini streç film ile örtüp 40 dakika kadar mayalandırın.
  • Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp unlanmış bir tezgahta oklava yardımıyla mantı hamurundan biraz daha kalın olacak şekilde açın.
  • Yanmaz ve yapışmaz tavanızı ısıtın.
  • Açtığınız lavaşları ısıttığınız tavada üzerileri göz göz olacak şekilde pişirin ve sıcak servis edin.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025