Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Evde Efsane Hamburger Tarifi

Evde Efsane Hamburger

Evde Efsane Hamburger Tarifi

Evde Efsane Hamburger tarifi: Evde Efsane Hamburger için gerekli malzemeler nelerdir? Evde Efsane Hamburger nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Evde Efsane Hamburger yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru için:

  • 1 su bardağı ılık su (200 mil)
  • 1/2 su bardağı ılık süt (100 mil)
  • 2 çay kaşığı instant maya (veya kuru)
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 60 gram yumuşak tereyağı (4 yemek kaşığı)
  • 1 adet yumurta (oda sıcaklığında)
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • 525 gram un (yaklaşık 4,5 su bardağı)

Üzeri için:

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 tutam susam

Köftesi için:

  • 600 gram dana döş kıyma (tek çekim)
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber

Evde Efsane Hamburger tarifi nasıl yapılır?

  • Maya, ılık su, ılık süt ve şeker karıştırılır. 5-6 dakika beklenir. Un hariç malzemeleri karıştırıp unu azar azar eklenir.
  • Unun tamamı eklendiğinde başta cıvık bir hamur oluyor. Yoğurdukça kıvamı düzeliyor. Ara ara elinizi yıkayıp yoğurursanız daha kolay olacaktır.
  • 1-2 saat iki katına çıkana kadar mayalanır. Sonra 7-8 parçaya bölünür, şekil verilip tepside yarım saat daha mayalanır.
  • Yumurta sarısı sürülüp susam serpilir ve 200 derece önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirilir.
  • Köftesi için: kıyma karabiber ve tuzla biraz yoğurun (uzun yoğurmamak çok önemli).
  • 200 er gramlık parçalara ayrılıp şekil verilir. 30 dakika buzdolabında dinlendirip döküm tavada çok kurutmadan pişirilir.
  • Dilediğiniz gibi hazırlayarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Evde Efsane Hamburger tarifinin püf noktası nedir?

Bir köfteyi 200 gram kıymadan yapıyoruz. Kaç kişilik yapmak istiyorsanız ona göre alabilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025