Evde Adana Kebap Tarifi
Evde Adana Kebap tarifi: Evde Adana Kebap için gerekli malzemeler nelerdir? Evde Adana Kebap nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
7 kişilik
Evde Adana Kebap yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 500 gram dana kıyması
- 250 gram yağlı koyun kıyması
- 100 gram ciğer gömleği
- 2 adet orta boy kapya biber
- 3 diş sarımsak
- 1 silme tatlı kaşığı tuz
- 1 silme tatlı kaşığı acı pul biber
- 1 çimdik toz karabiber
Evde Adana Kebap tarifi nasıl yapılır?
- Kapya biber ve sarımsaklarınızı ayıklayıp yıkayın. Ayrı ayrı çok incecik doğrayın. Kapya biberleri doğradıktan sonra elinizle sıkarak suyunu alın. Gömlek yağını da çok incecik kıyın.
- Gömlek yağı, kapya biber ve sarımsakları yoğurma kabında tek çekim yaptırdığınız kıymalarla buluşturun. Baharatları ve tuzu da ekleyip kabaca yoğurun.
- Orijinal Adana kebap yapılırken koyun eti, kapya biber ve sarımsaklar zırhla çekilir ve baharatlar eklenip yoğurularak şişlere takılır. Adana, şişlere geçirirken köfte harcından mandarin büyüklüğünde parçalar alıp yassı oval şekil verin.
- Şişi alttan batırarak yukarı doğru iterken, elinizi hafif ıslatarak, parmaklarınızla bastırarak, parmaklarınızın şekli köfteye çıkacak şekilde şişlere oturtun. Fırın ızgarasında ya da yağlı kâğıt serilmiş tepside 200 derecede ters yüz pişirin.