Evde Adana Kebap Tarifi
Evde Adana Kebap tarifi: Evde Adana Kebap için gerekli malzemeler nelerdir? Evde Adana Kebap nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 adet
Evde Adana Kebap yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 250 gram orta yağlı kuzu kıyma
- 500 gram orta yağlı dana kıyma
- 3 adet kapya biber
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı isot
- 1 çay kaşığı kimyon
- 100 gram kuyruk yağı
Evde Adana Kebap tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle biber, sarımsak ve soğanı küçük küçük doğrayın (zırh varsa zırh ile) ya da vaktiniz yoksa mutfak robotundan geçirip suyunu süzüp kullanın.
- Elde ettiğiniz karışımı, biber salçasını ve baharatları kıymaların içine ekleyin. Malzemeleri kıymaya iyice yedirerek yoğurun.(İsteğe göre bu karışıma ince kıyılmış kuyruk yağı ekleyebilirsiniz.)
- Elde ettiğiniz karışımın üzerini streç filmle kapatın. Buzdolabında 2-3 saat dinlendirin.
- Dinlenen harcı 10 eşit parçaya bölün. Böldüğünüz parçaları metal kebap şişlerine ya da ahşap şişlere geçirin.
- Yağlanmış fırın telinde, az yağlı ızgara tavasında veya mangalda pişirin
Evde Adana Kebap tarifinin püf noktası nedir?
Ne kadar dinlenirse o kadar lezzetli bir Kebabınız olur. Kebabları şişe takarken elinizi ıslatabilirsiniz.
Evde Adana Kebap tarifi için servis önerisi
Yanında bazlama, lavaş, közlenmiş biber, közlenmiş domates,bulgur pilavı ve haydari ile servis edebilirsiniz.