Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Evde Adana Kebap Tarifi

Evde Adana Kebap

Evde Adana Kebap Tarifi

Evde Adana Kebap tarifi: Evde Adana Kebap için gerekli malzemeler nelerdir? Evde Adana Kebap nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Evde Adana Kebap yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 250 gram orta yağlı kuzu kıyma
  • 500 gram orta yağlı dana kıyma
  • 3 adet kapya biber
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı isot
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 100 gram kuyruk yağı

Evde Adana Kebap tarifi nasıl yapılır?

  • Öncelikle biber, sarımsak ve soğanı küçük küçük doğrayın (zırh varsa zırh ile) ya da vaktiniz yoksa mutfak robotundan geçirip suyunu süzüp kullanın.
  • Elde ettiğiniz karışımı, biber salçasını ve baharatları kıymaların içine ekleyin. Malzemeleri kıymaya iyice yedirerek yoğurun.(İsteğe göre bu karışıma ince kıyılmış kuyruk yağı ekleyebilirsiniz.)
  • Elde ettiğiniz karışımın üzerini streç filmle kapatın. Buzdolabında 2-3 saat dinlendirin.
  • Dinlenen harcı 10 eşit parçaya bölün. Böldüğünüz parçaları metal kebap şişlerine ya da ahşap şişlere geçirin.
  • Yağlanmış fırın telinde, az yağlı ızgara tavasında veya mangalda pişirin

Evde Adana Kebap tarifinin püf noktası nedir?

Ne kadar dinlenirse o kadar lezzetli bir Kebabınız olur. Kebabları şişe takarken elinizi ıslatabilirsiniz.

Evde Adana Kebap tarifi için servis önerisi

Yanında bazlama, lavaş, közlenmiş biber, közlenmiş domates,bulgur pilavı ve haydari ile servis edebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025