Ev Yoğurdu Tarifi
Ev Yoğurdu tarifi: Ev Yoğurdu için gerekli malzemeler nelerdir? Ev Yoğurdu nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
4 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Ev Yoğurdu yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 litre inek sütü
- 1 yemek kaşığı yoğurt mayası
Ev Yoğurdu tarifi nasıl yapılır?
- Sütü ocağa alın ve kaynattıktan sonra yoğurdu mayalayacağınız kaba koyun.
- Sütün ısısı 45 derece olana kadar ılınmasını bekleyin.(serçe parmağınızın ısıya dayanıklılık derecesi kadar)
- Mayalayacağınız sütten aldığınız 1-2 kaşık ile yoğurt mayanızı ılındırarak sulandırın.
- Daha sonra bu karışımı bütün süte yavaş yavaş karıştırarak ekleyin. Üzerine delikli bir süzgeç koyun ve komple bir battaniye yardımıyla sarın.
- Hava almamasını sağlamak için sardığınız battaniyenin üzerine bir naylon poşet geçirin. 3 saat oda sıcaklığında bekletip bu süre sonunda üzerini tamamen açın ve oda sıcaklığında 1 saat açık olarak bekletmeye devam edin.
- 1 saat sonunda üzerini kapatın, buzdolabına koyun. Afiyet olsun.