Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Ev Yapımı Yağsız Pasta Tarifi

Ev Yapımı Yağsız Pasta

Ev Yapımı Yağsız Pasta Tarifi

Ev Yapımı Yağsız Pasta tarifi: Ev Yapımı Yağsız Pasta için gerekli malzemeler nelerdir? Ev Yapımı Yağsız Pasta nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Ev Yapımı Yağsız Pasta yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Pasta keki için:

  • 4 adet yumurta
  • 3 kahve fincanı toz şeker (240 gram)
  • 4 kahve fincanı un (170 gram)
  • 1 paket vanilya
  • 1/2 adet taze sıkılmış limon suyu
  • 1 adet rendelenmiş limon kabuğu

Kek kalıbı için:

  • 1/2 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı un

Kreması için:

  • 500 ml. süt
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 2 tepeleme yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 200 gram labne peyniri

İçi ve üzeri için:

  • 3 yemek kaşığı kavun/portakal likörü ya da taze meyve suyu
  • 300 gram çilek
  • 2 yemek kaşığı parça çikolata

Ev Yapımı Yağsız Pasta tarifi nasıl yapılır?

  • Orta boy bir kek kalıbını, tereyağıyla yağlayıp unlayın.
  • Toz şeker, yumurta ve rendelenmiş limon kabuklarını çırpma kabına alın, 7-8 dakika karıştırın.
  • Zaman kaybetmeden hızlıca unu ve vanilyayı eleyerek karışıma ekleyin, limon suyunu da ilave edip 7-8 dakika daha çırpın ve kalıba dökün.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kekin üzeri baloncuklu olana kadar pişirin, yaklaşık 50 dakikada olacaktır.
  • Kek piştikten sonra fırından çıkarın ve yatay bir şekilde ikiye bölüp oda sıcaklığına gelene kadar dinlendirin.
  • Sos tenceresine süt, yumurta sarısı ve unu alıp hızlıca çırpma teliyle karıştırarak yüksek ateşte pişirin.
  • Süt kaynadığında altını kısın ve içine şekeri toz şekeri ekleyip kremayı iyice karıştırın.
  • Puding oda sıcaklığına gelene kadar ara ara karıştırarak bekleyin, sonrasında vanilya ve labne peynirini ilave edip iyice karıştırın.
  • Kekin üst kısmını kavun likörü yada taze meyve suyu ile ıslatın.
  • Kekin alt kısmına hazırladığınız kremadan ince bir tabaka yayın ve üzerine çilek başta olmak üzere dilediğiniz meyveleri ekleyin.
  • Meyvelerin üzerine parça çikolata serpiştirin. Tekrar ince bir tabaka krema döküp üzerini kekin üst kısmı ile kapatın.
  • Kekin üzerine kalan kremayı yayın, üzerine istediğiniz süslemeyi yapıp buzdolabında 2 saat kadar dinlendirin.

Ev Yapımı Yağsız Pasta tarifinin püf noktası nedir?

Kışın kavun yazın portakal likörü; kışın kış meyvelerine, yazın yaz meyvelerine daha çok yakışıyor.Hazırladığınız puding tarzı krema pütürlü olursa korkmayın ve blender kullanın.Kekiniz pişerken fırının kapağını açmayın, yoksa kekte kabartma tozu olmadığı için ne yazık ki söner.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025