Ev Yapımı Vişne Suyu Tarifi
Ev Yapımı Vişne Suyu tarifi: Ev Yapımı Vişne Suyu için gerekli malzemeler nelerdir? Ev Yapımı Vişne Suyu nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
50 kişilik
Ev Yapımı Vişne Suyu yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 kilogram vişne
- 1 büyük su bardağı toz şeker
- 2 litre su
- 1 adet kabuk tarçın
- 5 adet karanfil
Ev Yapımı Vişne Suyu tarifi nasıl yapılır?
- İlk önce vişnelerin saplarını ayıklayıp güzelce yıkayıp bir tencereye koyup elimizle eziyoruz, bir litre su koyup ocağı yakıp kaynatıyoruz.
- Kaynamaya başlayınca şeker, kabuk tarçın ve karanfilleri atıyoruz. 5 dakika sonra limon suyunu ilave edip beş dakika daha kaynatıp ocağı kapatıp biraz soğumasını bekliyoruz.
- Sonra çok ince bir süzgeçten geçirip süzgeçte kalan vişne posasını tekrar tencereye koyup patates ezeceği ile eziyor, geri kalan bir litre suyumuzu ekleyip tekrar kaynatıyoruz, kaynayınca tekrar süzüp soğumaya bırakıyoruz.
- Soğuyunca süzgeçte bulunan vişneleri elimizle eziyoruz. Bütün suları bir tencerede toplayıp soğumaya bırakıyoruz. Soğuyunca buz torbalarına koyup dondurucuya atıyoruz. Gerektiği zaman tüketiyoruz.
Ev Yapımı Vişne Suyu tarifinin püf noktası nedir?
Tarçın ve karanfil çok güzel bir aroma veriyor.