Ev Yapımı Tost Ekmeği Tarifi
Ev Yapımı Tost Ekmeği tarifi: Ev Yapımı Tost Ekmeği için gerekli malzemeler nelerdir? Ev Yapımı Tost Ekmeği nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 adet
Ev Yapımı Tost Ekmeği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 tatlı kaşığı (tepeleme) instant maya
- 1,5 su bardağı ılık su (200 ml.)
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
- 4 su bardağı un (200 ml.lik standart su bardağı)
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
Ev Yapımı Tost Ekmeği tarifi nasıl yapılır?
- Maya, şeker, su ve yağı karıştırma kabına alıp karıştırıyoruz. Üzerine un ve tuzu ekleyip hafifçe ele yapışan bir hamur yoğuruyoruz. Bu aşamada ne kadar iyi yoğurursak sonuç da okadar başarılı olacaktır.
- Üzerini kapatıp 40 dakika. kadar mayalandırıyoruz. Mayalanan hamuru yağlanmış tezgaha alıp elimizle hafifçe bastırarak kalıbımızın boyuna göre açıp uçlarını katlıyoruz.
- Son olarak iki yanını da hafifçe katlayıp yuvarlıyoruz. (Dikdörtgen kapaklı ekmek kalıbı kullandım ben, en iyi sonucu bu kalıplarla alabilirsiniz) Kalıba koyup hafif bastırarak kalıbın şeklini almasını sağlıyoruz.
- İki katına çıkana kadar fırında yada oda ısısında mayalandırıyoruz. Mayalandıktan sonra kalıbın kapağını kapatıp önceden 180 dereceye ısıtılmış ve tabanına bir kapla su konmuş fırında pişiriyoruz.
- Piştikten sonra sıcakken kalıptan çıkarıp soğuyana kadar bekletip daha sonrasında dilimleyerek tüketebilirsiniz.