Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Ev Yapımı Tost Ekmeği Tarifi

Ev Yapımı Tost Ekmeği

Ev Yapımı Tost Ekmeği Tarifi

Ev Yapımı Tost Ekmeği tarifi: Ev Yapımı Tost Ekmeği için gerekli malzemeler nelerdir? Ev Yapımı Tost Ekmeği nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Ev Yapımı Tost Ekmeği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 tatlı kaşığı (tepeleme) instant maya
  • 1,5 su bardağı ılık su (200 ml.)
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
  • 4 su bardağı un (200 ml.lik standart su bardağı)
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz

Ev Yapımı Tost Ekmeği tarifi nasıl yapılır?

  • Maya, şeker, su ve yağı karıştırma kabına alıp karıştırıyoruz. Üzerine un ve tuzu ekleyip hafifçe ele yapışan bir hamur yoğuruyoruz. Bu aşamada ne kadar iyi yoğurursak sonuç da okadar başarılı olacaktır.
  • Üzerini kapatıp 40 dakika. kadar mayalandırıyoruz. Mayalanan hamuru yağlanmış tezgaha alıp elimizle hafifçe bastırarak kalıbımızın boyuna göre açıp uçlarını katlıyoruz.
  • Son olarak iki yanını da hafifçe katlayıp  yuvarlıyoruz. (Dikdörtgen kapaklı ekmek kalıbı kullandım ben, en iyi sonucu bu kalıplarla alabilirsiniz) Kalıba koyup hafif bastırarak kalıbın şeklini almasını sağlıyoruz.
  • İki katına çıkana kadar fırında yada oda ısısında mayalandırıyoruz. Mayalandıktan sonra kalıbın kapağını kapatıp önceden 180 dereceye ısıtılmış ve tabanına bir kapla su konmuş fırında pişiriyoruz.
  • Piştikten sonra sıcakken kalıptan çıkarıp soğuyana kadar bekletip daha sonrasında dilimleyerek tüketebilirsiniz.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025