Ev Yapımı Taze Limonata Tarifi
Ev Yapımı Taze Limonata tarifi: Ev Yapımı Taze Limonata için gerekli malzemeler nelerdir? Ev Yapımı Taze Limonata nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
0 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 büyük sürahi
Ev Yapımı Taze Limonata yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 adet limon
- 4 yemek kaşığı bal
- 1 litre su
- 1 tutam nane
Ev Yapımı Taze Limonata tarifi nasıl yapılır?
- 4 adet limonun kabuklarını (beyaz kısımları olmayacak şekilde) rendeliyorum.
- Rendelediğim kabukları bal ile bir süre ovalıyorum ve bunu bir gece iyice özdeşleşmesi için bir saklama kabında dolapta bekletiyorum.
- Limonların beyaz kabuklarını soyup, çekirdeklerini çıkartıyorum ve dilimleyip buzluğa atıyorum.
- Buzluktan çıkarttığım limon dilimlerini robotta bızzzlatıyorum.
- Limonları buzluğa atmadan sıkarakta yapabilirsiniz ama ben posalı ve içerken tanecikli hissi seviyorum.
- Limonları robotta çektikten sonra içine balla özdeşleşen rendelediğim kabukları ve suyu ilave ediyorum ve bir kez daha bızzzlatıyorum.
- Tatlılık oranı size bağlı bal miktarını isterseniz arttırabililirsiniz ama limonata dediğin zaten ekşi olur.
- Buz gibi limonatımız hazır, afiyetle içip serinleyebilirsiniz.