Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Ev Yapımı Tavuk Salam Tarifi

Ev Yapımı Tavuk Salam

Ev Yapımı Tavuk Salam Tarifi

Ev Yapımı Tavuk Salam tarifi: Ev Yapımı Tavuk Salam için gerekli malzemeler nelerdir? Ev Yapımı Tavuk Salam nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Ev Yapımı Tavuk Salam yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 adet kemiksiz tavuk eti
  • 50 ml. süt
  • 1 adet yumurta beyazı
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1 adet pancar suyu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı paprika
  • 1 çay kaşığı soğan tozu
  • 1 çay kaşığı kimyon

Ev Yapımı Tavuk Salam tarifi nasıl yapılır?

  • Tavuğu kemiklerden ayırın ve küçük doğrayın. Eti sarımsakla beraber blenderdan geçirin.
  • Daha sonra pancar suyunu ve diğer malzemeleri üzerine sırayla ekleyerek iyice karıştırın. Daha sonra karışımı fırın torbasında içerisinde hava bırakmadan roll şekline getirerek 30-60 dakika dolapta soğutun.
  • Sonra rolları başka bir torbaya koyarak kısık ateşte kaynamakta olan suda 1,5 - 2 saat pişirin. Piştikten sonra hazır salamları tekrar dolapta 2-3 saat soğutun ve soğuk servis edin. Afiyet olsun!

Ev Yapımı Tavuk Salam tarifinin püf noktası nedir?

Eti sıvı hale gelene kadar blenderlayın. Su çok kısık ateşte kaynamalıdır.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025