Ev Yapımı Tavuk Salam Tarifi
Ev Yapımı Tavuk Salam tarifi: Ev Yapımı Tavuk Salam için gerekli malzemeler nelerdir? Ev Yapımı Tavuk Salam nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
2 saat
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 adet
Ev Yapımı Tavuk Salam yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 adet kemiksiz tavuk eti
- 50 ml. süt
- 1 adet yumurta beyazı
- 2-3 diş sarımsak
- 1 adet pancar suyu
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı paprika
- 1 çay kaşığı soğan tozu
- 1 çay kaşığı kimyon
Ev Yapımı Tavuk Salam tarifi nasıl yapılır?
- Tavuğu kemiklerden ayırın ve küçük doğrayın. Eti sarımsakla beraber blenderdan geçirin.
- Daha sonra pancar suyunu ve diğer malzemeleri üzerine sırayla ekleyerek iyice karıştırın. Daha sonra karışımı fırın torbasında içerisinde hava bırakmadan roll şekline getirerek 30-60 dakika dolapta soğutun.
- Sonra rolları başka bir torbaya koyarak kısık ateşte kaynamakta olan suda 1,5 - 2 saat pişirin. Piştikten sonra hazır salamları tekrar dolapta 2-3 saat soğutun ve soğuk servis edin. Afiyet olsun!
Ev Yapımı Tavuk Salam tarifinin püf noktası nedir?
Eti sıvı hale gelene kadar blenderlayın. Su çok kısık ateşte kaynamalıdır.