Ev Yapımı Tam Buğday Ekmeği Tarifi
Ev Yapımı Tam Buğday Ekmeği tarifi: Ev Yapımı Tam Buğday Ekmeği için gerekli malzemeler nelerdir? Ev Yapımı Tam Buğday Ekmeği nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
2 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
5 kişilik
Ev Yapımı Tam Buğday Ekmeği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 su bardağı tam buğday unu
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 20 gram yaş maya
- 1 su bardağı ılık süt
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 - 1,5 su bardağı ılık su
- 1 çay kaşığı tuz
Ev Yapımı Tam Buğday Ekmeği tarifi nasıl yapılır?
- Yaş mayayı 1 su bardağı ılık sütte eritin.Tüm malzemeleri derin bir kaba ekleyip yoğurun. Elinize biraz yapışan bir hamur oluncaya kadar su ekleyin.
- Hamurun üzerine nemli bir bez örtüp ortalama 40-45 dakika mayalandırın.
- Mayalanan hamuru toparlayıp ekmek sekli verdikten sonra yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye yerleştirin.
- Üzerine istediginiz sekilde kesikler atip un serpin ve ılık bir ortamda yaklaşık 10 dakika mayalandırın. Mayalanan hamuru önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin.
Ev Yapımı Tam Buğday Ekmeği tarifinin püf noktası nedir?
Ekmek piştiğinde dışı sertlesmis ve rengi kizarmis olacaktır. Fırından çıkarttıktan sonra üzerine temiz bir bez sararak tepside birakiniz biraz soğuduktan sonra bezle kapatarak saklayabilirsiniz. Bez kurumasını engellemekle beraber daha taze ve yumuşak kalmasını sağlayacaktır.