Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Ev Yapımı Tam Buğday Ekmeği Tarifi

Ev Yapımı Tam Buğday Ekmeği

Ev Yapımı Tam Buğday Ekmeği Tarifi

Ev Yapımı Tam Buğday Ekmeği tarifi: Ev Yapımı Tam Buğday Ekmeği için gerekli malzemeler nelerdir? Ev Yapımı Tam Buğday Ekmeği nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Ev Yapımı Tam Buğday Ekmeği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 3 su bardağı tam buğday unu
  • 1/2 su bardağı su
  • 1/2 su bardağı süt
  • 1/2 paket kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı bal
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ

Ev Yapımı Tam Buğday Ekmeği tarifi nasıl yapılır?

  • Su ve sütü cezvede ılıtın, biraz soğuduktan sonra balı ekleyip karıştırın.
  • Unu kaba koyun, ortasına maya ve süt karışımını ekleyin.
  • Yumurta, sıvı yağ ve tuzu da ekleyip yoğurun. Üzerini kapatıp 1 saat mayalandırın.
  • Yoğurup şekillendirin, yağlı kağıt serdiğiniz kapta 20 dakika daha mayalandırın.
  • Üzerine yumurta beyazı sürün. Dilerseniz ay çekirdeği, haşhaş/keten/susam tohumu, çörek otu koyabilirsiniz. 200 derecede 10 dakika pişirip ayarı 180 dereceye indirin ve 30 dakika daha pişirin.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025