Ev Yapımı Tam Buğday Ekmeği Tarifi
Ev Yapımı Tam Buğday Ekmeği tarifi: Ev Yapımı Tam Buğday Ekmeği için gerekli malzemeler nelerdir? Ev Yapımı Tam Buğday Ekmeği nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
25 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 dilim
Ev Yapımı Tam Buğday Ekmeği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 su bardağı tam buğday unu
- 1/2 su bardağı su
- 1/2 su bardağı süt
- 1/2 paket kuru maya
- 1 tatlı kaşığı bal
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
Ev Yapımı Tam Buğday Ekmeği tarifi nasıl yapılır?
- Su ve sütü cezvede ılıtın, biraz soğuduktan sonra balı ekleyip karıştırın.
- Unu kaba koyun, ortasına maya ve süt karışımını ekleyin.
- Yumurta, sıvı yağ ve tuzu da ekleyip yoğurun. Üzerini kapatıp 1 saat mayalandırın.
- Yoğurup şekillendirin, yağlı kağıt serdiğiniz kapta 20 dakika daha mayalandırın.
- Üzerine yumurta beyazı sürün. Dilerseniz ay çekirdeği, haşhaş/keten/susam tohumu, çörek otu koyabilirsiniz. 200 derecede 10 dakika pişirip ayarı 180 dereceye indirin ve 30 dakika daha pişirin.