Ev Yapımı Ramazan Pidesi Tarifi
Ev Yapımı Ramazan Pidesi tarifi: Ev Yapımı Ramazan Pidesi için gerekli malzemeler nelerdir? Ev Yapımı Ramazan Pidesi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
95 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Ev Yapımı Ramazan Pidesi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Pekmezli Karışım İçin:
- 3 yemek kaşığı un
- 1 çay bardağı soğuk su
- 1 çay bardağı sıcak su
- 1 yemek kaşığı üzüm pekmezi
Hamuru İçin:
- 1 yemek kaşığı kuru maya
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 çay bardağı ılık su (mayayı açmak için)
- 1 kg. un
- 1 yemek kaşığı tuz
- 4 su bardağı su (hamuru için)
Üzeri İçin:
- 1,5 yemek kaşığı susam
- 1,5 yemek kaşığı çörek otu
Ev Yapımı Ramazan Pidesi tarifi nasıl yapılır?
- Bir kasede 3 yemek kaşığı un ve 1 çay bardağı soğuk suyu karıştırın. Ardından 1 çay bardağı sıcak su ekleyin. Son olarak 1 yemek kaşığı üzüm pekmezi ekleyip karıştırın ve karışımı kenara alın.
- Ayrı bir kasede 1 yemek kaşığı kuru maya, 1 tatlı kaşığı toz şeker ve 1 çay bardağı ılık suyu karıştırın.
- 1 kilogram unu mikserin kasesine aktarın. Üzerine 1 yemek kaşığı tuz ilave edip direkt olarak mayayla temas etmemesi için una yedirin.
- Kasede hazırladığınız mayalı karışımı unun üzerine ekleyin ve son olarak 4 su bardağı su ilave edip mikserin hamur yoğurma ucuyla karıştırmaya başlayın. Yoğurma özellikli mikseri olmayanlar elle yoğurarak da hazırlayabilir.
- Hamur yumuşak ve pürüzsüz ve ele yapışmayan bir hale geldikten sonra üzerini streçleyin ve oda sıcaklığında 1 saat mayalamaya bırakın.
- 1 saat sonunda mayalanmış olan hamurun üzerini açın ve yapışmaması için ellerinizi çok az yağlayıp üzerine bastırarak hamurun gazını alın.
- Tezgaha biraz un serpin ve hamurunuzu tezgaha alın. Küçük dokunuşlarla hamuru düzeltin ve iki eşit beze olacak şekilde ayırın.
- Hamurlara güzelce yuvarlak şeklini verin ve her birini pişirme kağıdı serili fırın tepsisine üzerine hafifçe bastırarak yerleştirin. Bu şekilde de yaklaşık yarım saat bekleterek son kez mayalanmasını bekleyin.
- Mayalanan hamurların üzerine hazırladığınız pekmezli karışımdan elinizle yayın ve parmaklarınızın ucuyla yatay ve dikey çizgiler olacak şekilde bastırın.
- Son olarak hamurların üzerlerine susam ve çörek otu serpiştirin ve 200 derece fırında üzerleri ve tabanı kızarana dek 15 dakika pişirin. Sıcak olarak tüketin. Afiyet olsun!
Ev Yapımı Ramazan Pidesi tarifinin püf noktası nedir?
Yoğurma özellikli mikseri olmayanlar elle yoğurarak da hazırlayabilir. Unun kalitesine göre eklenmesi gereken un miktarı değişebilir, hamurunuzun kıvamına göre kontrollü olarak ekstra un ekleyebilirsiniz.