Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Ev Yapımı Ramazan Pidesi Tarifi

Ev Yapımı Ramazan Pidesi

Ev Yapımı Ramazan Pidesi Tarifi

Ev Yapımı Ramazan Pidesi tarifi: Ev Yapımı Ramazan Pidesi için gerekli malzemeler nelerdir? Ev Yapımı Ramazan Pidesi nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Ev Yapımı Ramazan Pidesi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 300 gram su
  • 500 gram un (lazım olursa biraz daha un)
  • 1 yemek kaşığı ekşi maya
  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 küçük boy kase galeta unu

Ev Yapımı Ramazan Pidesi tarifi nasıl yapılır?

  • 1 yemek kaşığı dolusu kuru maya ve ekşi mayayı kapta karıştırıyoruz.
  • 300 gr suyu (yaklaşık 1 buçuk bardak su) kaba ekleyip karıştırıyoruz.
  • Yavaş yavaş unu ekliyoruz hamur koyulaşıncaya kadar el çırpıcısı ile çırpıyoruz ki pütür kalmasın.
  • Daha sonra un eklemeye devam edip elle yoğurmaya geçiyoruz.
  • Hamur kıvama gelince tezgaha biraz un alıp hamuru da tezgaha alıyoruz. Hamuru yaklaşık 10 dakika tezgaha vura vura yoğuruyoruz.
  • Hamur kulak memesi kıvamına gelmeli. Hamuru yoğururken ellerimizi ıslatıp hamura hafif hafif su ekliyoruz.
  • Hamuru kaba geri aldık kapta 30 dakika bekletiyoruz.
  • 30 dakika sonra elimizi ıslatıp hamuru 4 taraftan çekiştiriyoruz.
  • Kabı güzelce sarmalayıp sıcak bir yere koyuyoruz ve en az 2 saat bekletiyoruz.
  • Hamur iyice yumuşayıp kabarınca tezgaha un serpip hamuru tezgaha alıyoruz. Hafif yoğuruyoruz.
  • 2 yağlı kağıt üzerine galeta unu serpiyoruz. Hamuru ikiye ayırıp beze haline getirip yağlı kağıt üzerine alıyoruz. Hafif bastırarak hamuru genişletiyoruz. (Çok inceltmeden)
  • Bu şekilde de yaklaşık 1 saat mayalanmasını bekliyoruz. Bu sırada üzerini bir bezle örtüyoruz.
  • Pidenin üzerine sürmek için bir kasede 1 yumurta ve eritilmiş tereyağını güzelce çırpıyoruz.
  • Hamurlarımızın üzerine yumurtayı sürerek şekil veriyoruz.Son olarak üzerine susam ve çörek otu serpiştiriyoruz.
  • Fırınımızın içine fırın tepsisini ters koyup yaklaşık 200-250 derecede ısıtıyoruz. (fırın taşınız varsa kullanabilirsiniz)
  • Pidemizi koyduğumuz yağlı kağıt ile birlikte ısınan tepsinin üzerine alıyoruz. Afiyet olsun.

Ev Yapımı Ramazan Pidesi tarifinin püf noktası nedir?

**Hamurda ekşi maya kullandığımız için normal hamurlardan daha uzun süre mayalandırmamız gerekli!! **Eğer havalar soğukken yaparsak oda sıcaklığı mayalanma için yeterli olmayacaktır bu nedenle bir örtü ile sarıp güneşe koymak gerekebilir.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025