Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Ev Yapımı Ramazan Pidesi Tarifi

Ev Yapımı Ramazan Pidesi

Ev Yapımı Ramazan Pidesi Tarifi

Ev Yapımı Ramazan Pidesi tarifi: Ev Yapımı Ramazan Pidesi için gerekli malzemeler nelerdir? Ev Yapımı Ramazan Pidesi nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Ev Yapımı Ramazan Pidesi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Ön maya için:

  • 1 su bardağı un
  • 1/2 su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 paket toz maya

Ana hamur için:

  • 5 su bardağı un
  • 2 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Şifa sosu için:

  • 1 tatlı kaşığı üzüm pekmezi
  • 1/3 çay bardağı sıcak su
  • 1/3 çay bardağı ılık su
  • 2 yemek kaşığı un

Üzeri için:

  • 1 küçük boy kase susam- çörek otu

Ev Yapımı Ramazan Pidesi tarifi nasıl yapılır?

  • Öncelikle ön maya için bir kaba unu, şekeri ve mayayı alıp tahta bir kaşıkla karıştırıyoruz.
  • Daha sonra kontrollü bir şekilde suyumuzu ekliyoruz ve tahta kaşık yardımı ile karıştırıyoruz.
  • İyice malzemeler birbirine özdeşleştikten sonra temiz bir bez ile üzerini kapatıp 20 dakika mayalandırmaya bırakıyoruz.
  • Daha sonra ana hamur için ayrı bir kapta 2 su bardağı suya 5 su bardağı unu ekliyoruz, yine tahta kaşık ile karıştırıyoruz.
  • Malzemeler birbirine karışınca yine üzerini temiz bir bez ile örtüp ana hamurumuzu da 20 dakika mayaya bırakıyoruz.
  • 20 dakika mayalandırdığımız, üzeri göz göz olan ön maya ile ana hamurumuzu birbirine karıştırıyoruz. 1-2 dakika kadar tahta kaşık ile yine karıştırıyoruz.
  • Hamurumuza tuzu da ilave edip, kenarlardan ortaya doğru katlama tekniği ile hamurumuzu ortaya toplaya toplaya ilerliyoruz. Daha sonra temiz bez ile hamurunuzun üzerini kapatıp 20 dakika mayalandırıyoruz.
  • 20 dakika mayalanan hamurumuz 2 katına çıkmış oluyor, biz yine hamurumuzu kenarlardan ortaya getirerek 30 saniye daha katlama tekniği ile hamurumuzu güzelce katlıyor ve son kez üzerini örtüyoruz.
  • 20 dakika daha mayalandırmaya bırakıyoruz. Son mayalandırma işleminden sonra tezgahımızı güzelce unluyoruz. Yine kabaran hamurumuzu unladığımız tezgaha alıyoruz.
  • 2 ya da 3 parçaya bölüyoruz. Hamur biraz yapışkan olabilir, bu çok normal. Biraz unlayarak kabaca şekil veriyoruz.
  • Tepsimizin tabanıma mısır unu döküyoruz, kabaca şekil verdiğimizi pideleri diziyoruz. 15 dakika kadar da tepsi mayasına bırakıyoruz.
  • 15 dakika sonra ana şeklimizi verip, üzerine şifa karışımımızı bir fırça yardımı ile sürüyoruz.
  • Ellerimizi şifa karışımına batırarak yine klasik tırnaklı pide şeklini veriyoruz. Önce yuvarlak şekli, daha sonra baklava şekli veriyoruz.
  • Önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz. Afiyet olsun.

Ev Yapımı Ramazan Pidesi tarifinin püf noktası nedir?

Hamuru dinlendirerek ilerlemek ve fırını önceden ısıtmak çok önemli.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025