Ev Yapımı Ramazan Pidesi Tarifi
Ev Yapımı Ramazan Pidesi tarifi: Ev Yapımı Ramazan Pidesi için gerekli malzemeler nelerdir? Ev Yapımı Ramazan Pidesi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
3 adet
Ev Yapımı Ramazan Pidesi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Ön maya için:
- 1 su bardağı un
- 1/2 su bardağı ılık su
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 paket toz maya
Ana hamur için:
- 5 su bardağı un
- 2 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tuz
Şifa sosu için:
- 1 tatlı kaşığı üzüm pekmezi
- 1/3 çay bardağı sıcak su
- 1/3 çay bardağı ılık su
- 2 yemek kaşığı un
Üzeri için:
- 1 küçük boy kase susam- çörek otu
Ev Yapımı Ramazan Pidesi tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle ön maya için bir kaba unu, şekeri ve mayayı alıp tahta bir kaşıkla karıştırıyoruz.
- Daha sonra kontrollü bir şekilde suyumuzu ekliyoruz ve tahta kaşık yardımı ile karıştırıyoruz.
- İyice malzemeler birbirine özdeşleştikten sonra temiz bir bez ile üzerini kapatıp 20 dakika mayalandırmaya bırakıyoruz.
- Daha sonra ana hamur için ayrı bir kapta 2 su bardağı suya 5 su bardağı unu ekliyoruz, yine tahta kaşık ile karıştırıyoruz.
- Malzemeler birbirine karışınca yine üzerini temiz bir bez ile örtüp ana hamurumuzu da 20 dakika mayaya bırakıyoruz.
- 20 dakika mayalandırdığımız, üzeri göz göz olan ön maya ile ana hamurumuzu birbirine karıştırıyoruz. 1-2 dakika kadar tahta kaşık ile yine karıştırıyoruz.
- Hamurumuza tuzu da ilave edip, kenarlardan ortaya doğru katlama tekniği ile hamurumuzu ortaya toplaya toplaya ilerliyoruz. Daha sonra temiz bez ile hamurunuzun üzerini kapatıp 20 dakika mayalandırıyoruz.
- 20 dakika mayalanan hamurumuz 2 katına çıkmış oluyor, biz yine hamurumuzu kenarlardan ortaya getirerek 30 saniye daha katlama tekniği ile hamurumuzu güzelce katlıyor ve son kez üzerini örtüyoruz.
- 20 dakika daha mayalandırmaya bırakıyoruz. Son mayalandırma işleminden sonra tezgahımızı güzelce unluyoruz. Yine kabaran hamurumuzu unladığımız tezgaha alıyoruz.
- 2 ya da 3 parçaya bölüyoruz. Hamur biraz yapışkan olabilir, bu çok normal. Biraz unlayarak kabaca şekil veriyoruz.
- Tepsimizin tabanıma mısır unu döküyoruz, kabaca şekil verdiğimizi pideleri diziyoruz. 15 dakika kadar da tepsi mayasına bırakıyoruz.
- 15 dakika sonra ana şeklimizi verip, üzerine şifa karışımımızı bir fırça yardımı ile sürüyoruz.
- Ellerimizi şifa karışımına batırarak yine klasik tırnaklı pide şeklini veriyoruz. Önce yuvarlak şekli, daha sonra baklava şekli veriyoruz.
- Önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Ev Yapımı Ramazan Pidesi tarifinin püf noktası nedir?
Hamuru dinlendirerek ilerlemek ve fırını önceden ısıtmak çok önemli.