Ev Yapımı Profiterol Tarifi
Ev Yapımı Profiterol tarifi: Ev Yapımı Profiterol için gerekli malzemeler nelerdir? Ev Yapımı Profiterol nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
50 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
45 adet
Ev Yapımı Profiterol yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı un
- 125 gram margarin
- 3 adet yumurta
Kreması için:
- 2,5 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1,5 çay bardağı toz şeker
- 1 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- 1 paket toz krem şanti
Üzeri için:
- 1 paket hazır çikolata sosu
- 20 gram fındık içi
Ev Yapımı Profiterol tarifi nasıl yapılır?
- Küçük tencereye 1 su bardağı su ve margarini alıp kaynatalım. 1 su bardağı unu ilave edip hızlı bir şekilde kaşık sırtıyla karıştıralım.2-3 dakika pişirelim.Altını kapatalım.
- Hamurumuz soğuduktan sonra yumurtaları sırayla kırıp tahta kaşık yardımıyla karıştıralım.Hamuru 10 dakika dinlendirelim.
- Yağlı kağıt sevdiğimiz tepsimize çay kaşığı yardımıyla ceviz büyüklüğünde parçalar alıp tepsiye aralıklı olarak bırakalım.
- Daha sonra 180 derece fırında pişirelim. Bu noktada dikkat etmek gerekmektedir. Fırınımızın kapağını açmayalım. Camından kontrol edelim ki hamurumuz kabarsın.40 dakika kadar pişmektedir.
- Hamur piştikten sonra kremayı hazırlayalım. Vanilya ve toz krem şanti hariç diğer malzemeleri tencereye ekleyip ocağa alıp pişirelim. Kaynadıktan sonra altını kapatıp vanilyayı ekleyelim. Soğumaya bırakalım.
- Krema soğuduktan sonra toz krem şantimizi ekleyelim. Blenderla iyice çırpalım.
- Hamurlarımız fırından çıktıktan sonra yarısını kesip kremayı çay kaşığı veya sıkma torbası yardımıyla içine dolduralım.
- En son çikolata sosumuzu arkasındaki tarifine göre hazırlayıp soğuk bir şekilde profiterolümüzün üzerine dökelim .Fındık serpip servis edelim. Afiyet olsun.