Ev Yapımı Profiterol Tarifi
Ev Yapımı Profiterol tarifi: Ev Yapımı Profiterol için gerekli malzemeler nelerdir? Ev Yapımı Profiterol nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
50 adet orta boy
Ev Yapımı Profiterol yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru İçin:
- 110 gram tereyağı
- 5 adet yumurta
- 1,5 su bardağı su
- 1,5 su bardağı un
- 1 çay kaşığı tuz
Kreması İçin:
- 4,5 su bardağı süt
- 2 su bardağı şeker ( + 1/4 su bardağı daha)
- 1,5 su bardağı nişasta
- 1,5 silme yemek kaşığı un
- 3 adet yumurta
- 300 mililitre süt kreması
- 1 paket vanilya
Üzeri İçin:
Ev Yapımı Profiterol tarifi nasıl yapılır?
- Hamuru için bir tencereye tereyağı ve suyu alın. Eriyene kadar bekleyin.
- Tuzu ekleyin ve kaynamaya başlayınca içerisine unu ekleyin. Kısık ateşte 6-7 dakika karıştırarak kavurun. Ocaktan alın ve hızlı soğuması için başka bir kaba aktarın.
- Hamur ılıdıktan sonra yumurtaları tek tek içerisine ekleyin ve hamura iyice yedirin.
- Hazırladığınız hamuru sıkma torbasına alın ve yağlı kağıt serili tepsiye orta büyüklükte sıkın.
- Profiterol topları daha düzgün kabarsın diye parmağınızı ıslatarak sivri uçlarını düzeltin.
- Fırını fansız ayarda 200 derecede ısıtın. Fırına verin.
- 15 dakika içinde hamurlar kabaracaktır. Üstleri pembeleşince fırının ayarını 180 e düşürün ve 10 dakika daha bu ısı da pişirin.
- Fırından alın ve soğuması için bir kenarda bekletin.
- Kreması için: sütü, yumurtaları, şekeri, nişastayı ve unu tencereye alın ve karıştırarak pişirin.
- Hazır olan kremayı ocaktan alın. Ilıyınca süt kremasını ekleyin ve bir yandan çırpın.
- Krema torbası ile kremayı, hamurların altından delip içlerini doldurun. Çikolatalı sosu hazırlayın.
- Profiterollerin üzerine çikolata sosunu gezdirin. Afiyet olsun.
Ev Yapımı Profiterol tarifinin püf noktası nedir?
Pişirme süresi fırınınıza göre farklılık gösterebilir.