Ev Yapımı Profiterol Tarifi
Ev Yapımı Profiterol tarifi: Ev Yapımı Profiterol için gerekli malzemeler nelerdir? Ev Yapımı Profiterol nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
50 adet orta boy
Ev Yapımı Profiterol yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru İçin:
- 110 gram  tereyağı
 - 5 adet  yumurta
 - 1,5 su bardağı  su
 - 1,5 su bardağı  un
 - 1 çay kaşığı  tuz
 
Kreması İçin:
- 4,5 su bardağı  süt
 - 2 su bardağı  şeker ( + 1/4 su bardağı daha)
 - 1,5 su bardağı  nişasta
 - 1,5 silme yemek kaşığı  un
 - 3 adet  yumurta
 - 300 mililitre  süt kreması
 - 1 paket  vanilya
 
Üzeri İçin:
Ev Yapımı Profiterol tarifi nasıl yapılır?
- Hamuru için bir tencereye tereyağı ve suyu alın. Eriyene kadar bekleyin.
 - Tuzu ekleyin ve kaynamaya başlayınca içerisine unu ekleyin. Kısık ateşte 6-7 dakika karıştırarak kavurun. Ocaktan alın ve hızlı soğuması için başka bir kaba aktarın.
 - Hamur ılıdıktan sonra yumurtaları tek tek içerisine ekleyin ve hamura iyice yedirin.
 - Hazırladığınız hamuru sıkma torbasına alın ve yağlı kağıt serili tepsiye orta büyüklükte sıkın.
 - Profiterol topları daha düzgün kabarsın diye parmağınızı ıslatarak sivri uçlarını düzeltin.
 - Fırını fansız ayarda 200 derecede ısıtın. Fırına verin.
 - 15 dakika içinde hamurlar kabaracaktır. Üstleri pembeleşince fırının ayarını 180 e düşürün ve 10 dakika daha bu ısı da pişirin.
 - Fırından alın ve soğuması için bir kenarda bekletin.
 - Kreması için: sütü, yumurtaları, şekeri, nişastayı ve unu tencereye alın ve karıştırarak pişirin.
 - Hazır olan kremayı ocaktan alın. Ilıyınca süt kremasını ekleyin ve bir yandan çırpın.
 - Krema torbası ile kremayı, hamurların altından delip içlerini doldurun. Çikolatalı sosu hazırlayın.
 - Profiterollerin üzerine çikolata sosunu gezdirin. Afiyet olsun.
 
Ev Yapımı Profiterol tarifinin püf noktası nedir?
Pişirme süresi fırınınıza göre farklılık gösterebilir.